Gözden kaçırmayın

Haftalık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildiHaftalık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Açılışta konuşan Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Hakkı Öztürk, kliniğin şehir için önemli bir sağlık yatırımı olduğunu belirterek, “Hastanemize Afyon ölçeğinde farklı bir soluk, farklı bir enerji getireceğine inanıyorum” dedi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Öztürk, “Kıymetli Bakanımız, kıymetli Milletvekilimiz ve konuşmalarını yapan Birol Bostancı Hocam ile Musa Akoğlu Hocam bugün teşrif ettiler, bizi onurlandırdılar. Halkımız adına kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Törende katılımcılara hitap eden eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hastanenin kuruluş sürecine ilişkin bilgi verdi. Hastanenin yapılacağı alanın belirlenmesi ve inşaat aşamasında bizzat görev aldığını ifade eden Eroğlu, “Buraya 700’ün üzerinde kazık çakıldı. Gece saat 03.00’te gelip kontrol ettiğimi hatırlıyorum. Neticede çok güzel bir hastane ortaya çıktı” dedi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ile gönül bağı olduğunu vurgulayan Eroğlu, hastanenin bugün geldiği noktadan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Eroğlu, obezitenin yalnızca bireysel bir sağlık sorunu olmadığını, aynı zamanda yanlış beslenme ve gıda güvenliğiyle de doğrudan ilişkili olduğunu belirterek, “Devletimizin gıda arzı ve gıda güvenliği konusuna özel önem göstermesi gerekiyor. Bu merkez Afyon’da çok isabetli bir hizmet oldu” ifadelerini kullandı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan ise söz konusu hastanede daha önce görev yaptığını hatırlatarak, yeni bir merkezin açılmasının kendisi için gurur verici olduğunu söyledi.
Arslan, Türkiye’de obezite oranlarının dünya genelindeki artışla benzer şekilde yükseldiğine dikkat çekerek, “Steps 2023 çalışmasına göre ülkemizde obezite oranı yaklaşık yüzde 25 seviyesinde. Kadınlarda bu oran yüzde 30’un üzerinde” dedi.
Sağlık Bakanlığı’nın 2011 yılından bu yana obeziteyle mücadele kapsamında çeşitli çalışmalar yürüttüğünü aktaran Arslan, sağlıklı yaşam merkezleriyle vatandaşların bilinçlendirildiğini söyledi.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde görev yapan hekimlerin alanlarında önemli isimler olduğunu vurgulayan Arslan, “Obezite cerrahileri daha çok özel hastanelerde yapılırdı. Şimdi devlet hastanesinde, doğru hasta seçimiyle ücretsiz olarak yapılabilecek. Türkiye genelinde 32 kamu hastanesinde bu tür merkez var. Artık biri de Afyonkarahisar’da” ifadelerini kullandı.
Arslan ayrıca, hastanenin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsü kazanmasını da temenni ettiğini belirtti.

Yetkililer, Obezite Kliniği’nin Ağustos ayı itibarıyla hasta kabulüne başlayacağını belirtti. Afyonkarahisar ve ilçelerinin yanı sıra çevre illerden de başvuru alınacağı bildirilen klinikte, ileri tanı ve tedavi hizmetleri sunulacak.

Kliniğin faaliyete geçmesiyle birlikte obeziteye bağlı sağlık sorunlarının erken tanı ve tedavi süreçlerinin daha etkin yürütülmesi hedefleniyor.