Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Gün FM işbirliğinde süren Kampüs programına AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Hazman konuk oldu.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

“Kimya bölümümüz 2001 yılında kurulmuştur” diyen Hazman, “İlk öğrencileri 2001-2002 eğitim-öğretim yılında öğrenime başlamıştır. Bölümümüzde kadrolu 9 Profesör Doktor, 1 Doçent Doktor, 1 Doktor Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır. Kimya bölümünde öğretim süresi 4 yıldır. Hazırlık sınıfı tercihe bağlı olarak uygulanmaktadır. 20 iş günü zorunlu staj bulunmaktadır. Organik Kimya, Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Fizikokimya, Biyokimya olmak üzere 5 anabilim dalı bulunmaktadır. Bölümümüzde yüksek lisans ve doktora programları vardır. Kimya bölümünün temel hedefi güçlü altyapı ve kadrosu ile Kimya sektörlerinde üretim, kalite kontrol ve ARGE laboratuarlarında çalışabilecek, özgüveni yüksek, analitik düşünebilen, çözüm odaklı ve ekip çalışmasına kimyagerler ve bilim insanı adayları yetiştirmektir” diye konuştu.

Hazman çalışma alanlarını saydı

Kimyagerlerin çalışma alanlarından bahseden Hazman, “Kimya bölümü mezunları kimya endüstrisinin en çok tercih ettiği mezunlar arasında yer almaktadır. Kimyagerler özel sektör, kamu ve hizmet sektörü ile endüstri dallarının işletme ve laboratuarlarında çalışmaktadırlar” dedi.

Programda Kimya bölümü mezunlarının kolay iş bulabileceklerine değinen Hazman çalışma alanlarını da saydı.