Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin aldığı kararlar, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesi ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan tasarruf tedbirleri konuşuldu.

Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

Birliktir: ‘Protesto değildi, yanlış anlaşıldım’

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısının Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın başkanlığında gerçekleştirildiğini hatırlatan Gazeteci İsmail Akar, “Belediyeye ait sosyal tesislerde uygulanan fiyat tarifelerinde yüzde 35 ile yüzde 45 arasında indirime gidildi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 400 TL olan nikâh işlem tarifesi, sığınmacılar için 25 kat zam yaparak 10 bin TL’ye çıkarıldı. Şehit aileleri, şehit yakınları, Gaziler ve engellilere yönelik su tarifeleri için uygulanan % 50 indirimli tarife % 85'e çıkarıldı. Normal su ücretlerine ise yüzde 5 indirim yapıldı. Ak Partili Belediye Meclis üyesi Emin Birliktir konuştuktan sonra toplantıyı terk etti diye haberler çıktı. Birliktir’e konuyu sordum. Bana dışarıda misafirleri olduğunu, toplantıyı terk etmediğini söyledi. Genelde ülkemizin, yerelde ise Afyon’un menfaatleri gözetilmeli. Elbette farklı görüşler olacaktır. Ama önemli olan ilimizin menfaatleridir” diye konuştu.

 ‘Mülteci meselesinin çözülmesi lazım’

Kamuoyunda genel algının mültecilerin rahat yaşadığı yönünde olduğunu söyleyen Gazeteci Ahmet Tunca, “Bizim vatandaşımız ekonomik sıkıntılarla boğuşurken, mülteciler rahat içinde yaşıyor ve durmadan çocuk yapıyorlar. Çocuk sayıları çok fazla. Belediye Meclisinde sığınmacılar için nikah işlemlerinin 10 bin TL’ye çıkarılması doğrudur. Burcu Köksal seçilmeden önce sığınmacılarla ilgili sözler vermişti. Şimdi bu sözleri yerine getiriyor. Mülteci meselesi ülkemizin çözmesi gereken önemli meselelerin başında geliyor. İleride daha büyümemesi için bu konuda mutlaka tedbir alınmalı. Atalarımız bu toprakları canı pahasına korudu ve bugünlere geldik. Ülkemizin imkanlarından en çok kendi yurttaşlarımız faydalanmalı. Mülteciler kendi ülkelerinde kalıp, kendi topraklarına sahip çıkmalıydılar. Belediye Meclisimizin bu konuyla ilgili aldıkları tedbirler yerindedir” dedi.

‘Daha öncelikli konular var’

Belediye’nin seçimlerden önce olduğu gibi seçimlerden sonra da gündemden düşmediğini söyleyen Gazeteci Ertuğrul Sevim, “İlimizde bir yıl içinde kaç Suriyeli nikah kıymış? Afyon’un nüfusu içinde bu oran oldukça azdır. Bu mücadele mülteci sayısını azaltmaz. Bunlar şov amaçlı gibi geliyor bana. Trafik, imar gibi bekleyen meseleler daha öncelikli olmalı. İlimizin bekleyen birçok sorunu var. Belediye Meclisi bu alanlara daha fazla zaman ayırmalı. Şehit ailelerine yapılan indirim yerinde. Ancak, CHP, DEM’e karşı da dikkatli yaklaşmalı. Böyle olursa alınan bu kararlar daha anlamlı olur. CHP genel politikalarını gözden geçirmeli” diye konuştu.