Gözden kaçırmayın

Hukuk Fakültesinde HMGS Semineri DüzenlendiHukuk Fakültesinde HMGS Semineri Düzenlendi

Erasmus+ KA210-SCH projesi “Greener Steps in the Digital Transformation Era” ve projenin Türkiye ayağında yürütülen “The Machine Earth” faaliyetleri kapsamında düzenlenen programa, İtalya ve Polonya’dan gelen öğrenci ve öğretmen heyetleri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin ilk oturumunda elektrikli araçlar ve sürdürülebilirlik konuları masaya yatırılırken; ikinci oturumda rüzgâr ve güneş enerjisi alanındaki nitelikli projelerin çıktıları ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen elektrikli bisiklet projesinin tanıtımı yapıldı.

“Akıllı mobilite sistemleri kilit bir rol üstlenecek”

İki oturum halinde gerçekleştirilen programın açış konuşmasını yapan GÜRAM Müdürü ve Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, sürdürülebilir şehirler, elektrikli araçlar, rüzgâr ve güneş enerjisi sistemlerindeki son gelişmeleri aktardı. Küresel ölçekte yeşil dönüşümün önemine işaret eden Prof. Dr. Hocaoğlu, “Geleceğin dünyasında temiz enerji kaynakları ve akıllı mobilite sistemleri kilit bir rol üstlenecek. Üniversite olarak bu dönüşümün hem akademik hem de teknolojik boyutunda yer almayı sürdürüyoruz” dedi. Hocaoğlu, uluslararası paydaşlarla yürütülen ortak çalışmaların genç araştırmacılara küresel bir vizyon kazandırdığını belirterek, “Öğrencilerimizin çevreye duyarlı yenilikçi projelerde uluslararası heyetlerle bir araya gelmesi ortak geleceğimiz adına büyük bir kazanımdır” diye konuştu. Akademik iş birliklerinin artarak devam edeceğini söyleyen Hocaoğlu, üniversite bünyesinde sürdürülebilir enerji alanındaki AR-GE faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini kaydetti.

TEKNOFEST finalistlerine teşekkür belgesi

Programda, TEKNOFEST’te finale kalma başarısı gösteren Elektrik Kulübü öğrencileri de ödüllendirildi. AKÜMOBİL Takım Danışmanı Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, geleceğin mühendisleri olan öğrencileri tebrik ederek başarılarından dolayı teşekkür belgelerini takdim etti.

Sunum ve belge töreninin ardından katılımcılara AKÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü tarafından geliştirilen Tesla bobini ve elektrikli araç tanıtıldı. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Laboratuvarı’ndaki deney düzenekleri üzerinde Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Enes Yıldız rehberliğinde uygulamalı gösterimler yapıldı.

Ziyaret, Yüksek Gerilim Laboratuvarı’nda bulunan teknik teçhizatların Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Serttaş tarafından katılımcılara tanıtılması ve incelemelerin tamamlanmasının ardından sona erdi.