Gözden kaçırmayın

Yılmaz, Bolvadin Emniyet Müdürü OlduYılmaz, Bolvadin Emniyet Müdürü Oldu

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"12.10.2026 tarihinde meydana gelen ve bizleri derin bir üzüntüye boğan trafik kazası nedeniyle kamuoyunu doğru bilgilendirmek, yaşanan olayla ilgili mevcut bilgileri paylaşmak ve sürecin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü ifade etmek amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

Öncelikle kazada hayatını kaybeden hemşehrimiz F.A.’ya Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı; kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna yansıyan kaza Şuhut Belediyemize bağlı Şuhut Bel. Taşımacılık Şirketi bünyesinde bulunan 03 SK 073 plakalı midibüsün, şoför E.G. yönetiminde yolcu taşıdığı sırada İcikli ve Çobankaya köyleri arasındaki karayolunda kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu meydana gelmiştir. Olayın ardından AFAD, sağlık ve jandarma ekipleri hızla bölgeye intikal etmiş; yaralanan vatandaşlarımız hastanelere sevk edilmiştir.

Türk Ticaret Kanunu’na bağlı özel hukuk tüzel kişisi olan Şuhut Bel. Taşımacılık Şirketimiz faaliyet alanlarında “özel taşımacılık hizmeti sunma” yetkisi kapsamında dileyen her vatandaş ve kuruluşa ücret mukabilinde (düğün, nişan, özel gezi vb. toplu organizasyonlar) şoförlü otobüs kirayalabilmektedir. Söz konusu kazada yolcu taşınması da şirketimiz birim sorumlusunun bilgisi ve onayı dahilinde gerçekleştirilmiştir. Kazaya karışan aracımızın tüm bakım ve kontrolleri düzenli olarak yapılmış olup, aracımıza ait gerekli yetki belgeleri ile şoförümüzün ilgili mesleki ve yasal belgeleri mevcuttur.

Kazaya ilişkin adli ve idari süreçler devam etmektedir.

Şuhut Belediyesi olarak bu elim olayın aydınlatılması, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve gerekli değerlendirmelerin yapılması konusunda sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Süreç içerisinde ortaya çıkacak yeni bilgiler doğrultusunda kamuoyuyla yeniden paylaşımda bulunacağız"