Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Gün FM işbirliğinde süren Kampüs programına AKÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mebrure Doğan konuk oldu.

Gözden kaçırmayın

Siyasiye değil basına yasakSiyasiye değil basına yasak

İlahiyat Fakültesi’nin öğrenci ve öğretim üyesi sayılarıyla ilgili bilgiler aktaran Doğan, “Fakültemizde 2024 yılı itibariyle 2 Profesör Doktor, 10 Doçent Doktor, 16 Doktor Öğretim Üyesi, 5 Öğretim Görevlisi ve 9 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 13 idari personelle birlikte eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyoruz. Fakültemizde toplam 1018 öğrenci bulunuyor. Hazırlık sınıfında 315 öğrenci ve bunun yanında 703 lisans öğrencimiz bulunmaktadır” dedi.

“Yüksek Lisans eğitim programlarımız bulunmaktadır”

“Lisans eğitiminin ardından lisansüstü programlarla da öğrencilerimiz kendilerini geliştirmeye devam edebileceklerdir” diyen Doğan, “Fakültemizde Temel İslam Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları ve Felsefe ve Din bilimleri alanlarında Yüksek Lisans eğitim programlarımız bulunmaktadır” diye bilgi verdi.

Mezunların iş olanakları anlatıldı

Programda mezunların iş olanaklarından bahseden Doç. Dr. Mebrure Doğan, “Mezunlarımız, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni veya İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni, Diyanet İşleri Başkanlığında ise İmam Hatip, Müezzin Kayyım, Vaiz-Vaize, Kur’an Kursu Öğreticisi olarak çalışma imkanı elde etmektedir. Mezunlarımız için ayrıca başka kamu kurumlarında istihdam alanları da bulunmaktadır. Bunun yanında Lisansüstü eğitime devam eden öğrencilerimiz akademik kariyer yapabilmek imkanına da sahiptir” şeklinde değerlendirmede bulundu.