Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Türküler Diyarı Emirdağ'a yakışacak projelerine devam ediyor. Başkan Serkan Koyuncu'nun direktifleri doğrultusunda, ilçenin zengin kültürel mirasını, geleneksel değerlerini korumak ve tanıtmak amacıyla Emirdağ Kültür Evi içerisine 'Çeyiz Odası' yapılıyor.

Gözden kaçırmayın

Siyasiye değil basına yasakSiyasiye değil basına yasak

Çeyiz Odası, Emirdağ’ın geçmişten bugüne uzanan köklü tarihini ve kültürel dokusunu yansıtacak.

Çeyiz Odası'nda, Emirdağ’a özgü el işi ürünler, geleneksel kıyafetler, dantel ve nakış gibi el sanatları, geçmiş dönemlerden kalma çeyiz eşyaları ve daha birçok değerli eser sergilenecek.

Bu özel proje ile hem ilçede yaşayan genç nesillerin kültürel değerleri tanıması ve sahip çıkması hem de ilçeyi ziyaret eden misafirlerin Emirdağ’ın eşsiz kültürünü yakından tanıması hedefleniyor.

Emirdağ'ın zengin bir kültüre sahip olduğunu ve bu kültüre sahip çıkılması gerektiğini belirten Başkan Koyuncu, "Emirdağ Belediyesi olarak, kültürel mirasımıza sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak adına hayata geçirdiğimiz bu proje ile, ilçemizin tarihine ve kültürüne verdiğimiz değeri bir kez daha vurguluyoruz. Çeyiz Odası, Emirdağ’ın zengin tarihinin ve geleneklerinin yaşatılması adına atılmış önemli bir adım olacak. Bütün hemşerilerimi Emirdağ'ın kadim kültürüne ev sahipliği yapan Emirdağ Kültür Evi'ne bekliyorum. "ifadelerini kullandı.

Emirdağ Kültür Evi saat 08.30 ile 17.30 arasında ziyaretçilerini ağırlamaktadır.