Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya gitti.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile bir araya gelen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş, ziyarette üniversite bünyesinde devam etmekte olan yatırımlarla ilgili istişarede bulundu. Karakaş, görüşmede AKÜ bünyesinde devam eden yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını ve görüşmenin müspet sonuçlarının olduğunu belirterek, Şenel’in AKÜ’nün devam eden yatırım projeleri konusunda olumlu yaklaşım sergilediğini ifade etti.

AFRAY ile ilgili protokol imzalandı

Ankara temasları kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün’ü ziyaret eden Rektör Karakaş, AKÜ ile Afyonkarahisar şehir merkezini hafif raylı taşıma sistemi ile birbirine bağlayacak olan AFRAY projesi ile ilgili görüştü. Görüşmede, AKÜ ile Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü arasında üstyapı imalatı aşamasına gelen AFRAY inşaatı hakkında sorumluluk ve yükümlülükleri tayin eden protokol, Rektör Karakaş ve Genel Müdür Eyigün tarafından imzalandı. Ziyarette Karakaş, başta AFRAY olmak üzere üniversitenin ilgili projelerine gösterdiği yapıcı yaklaşım nedeniyle Genel Müdür Eyigün’e teşekkür etti.

Ölümünün 100. Yılında Ziya Gökalp Sempozyumuna Destek Sözü

Rektör Karakaş, Ankara temasları kapsamında son ziyaretini ise Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a gerçekleştirdi. Karakaş, görüşmede Türkiye’de Sosyoloji biliminin kurucusu olarak kabul edilen Ziya Gökalp’ın ölümünün 100. yılında AKÜ ev sahipliğinde düzenlenen sempozyuma ilişkin Bakan Yardımcısı Alpaslan’a bilgiler verdi ve destek talep etti. Bakan Yardımcısı Alpaslan ise AKÜ ev sahipliğinde Ekim ayında düzenlenecek olan “Ölümünün 100. Yılında Ziya Gökalp ve Sosyoloji Sempozyumu”na destek sözü verdi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, bir süre önce AKÜ ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirilen 3. Uluslararası Helal Turizm Kongresine, Kültür ve Turizm Bakanlığının verdiği destekler nedeniyle Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a teşekkür etti.