Afyonkarahisar Belediyesi Kurban Bayramı'na yönelik tedbirleri alarak kesim yerlerini belirledi.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, izinleri kaldırarak 24 saat görev yapacak. Ekipler özellikle gıda maddeleri satan işyerleri üzerinde sıkı denetimler gerçekleştiriyor ve vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması için çaba gösteriliyor. Bayram boyunca olası su, yol ve kanalizasyon arızaları için uzman ekipler bulundurulacak. İtfaiye servisi de her türlü yangın ve doğal felakete karşı görev başında olacak. Bayram süresince Temizlik İşleri Müdürlüğü de tedbirler alarak temizliğin devamlılığını sağlayacak.

Kurban kesim belgesi olmayan ve usulüne uygun olmayan şekilde kesim yapacak kişiler tespit edilerek gerekli işlemler yapılacak. Vatandaşlarımız ALO ZABITA 153 veya diğer ilgili numaraları arayarak bildirebilecek.Kurban Bayramı nedeni ile Bayram öncesi ve Bayram süresince Belediye tarafından gerekli tüm önlemler alınmıştır. Bu nedenle Bayram süresince yeterli miktarda görevli ekipmanlar bulundurulacaktır.

Muhtemel olabilecek su, yol ve kanalizasyon arızalarının tamiri ve giderilmesi bakımından Bayram süresin ce uzman kadro bulundurulacaktır. Çıkabilecek her türlü yangın ve doğal felaketlere karşı itfaiye servisi görev başında olacaktır. Bayram öncesi ve Bayram süresinde Zabıta Müdürlüğünde izinler kaldırılarak günün 24.00 saatinde görevlerini aralıksız sürdüreceklerdir.Bunun yanında temizliğin aksamaması için Temizlik İşleri Müdürlüğünce tedbirler alınmıştır.Bayram öncesinde özellikle yiyecek, içecek satan işyerleri üzerinde kontroller yoğunlaştırılmıştır. Vatandaşlarımıza bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için sıhhi işyerlerine gerekli kontroller yapılmaktadır. Ayrıca 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Yasası gereğince herkesin bütçesine göre alışverişin sağlanması bakımından satışa arz edilen malların üzerlerine etiket takılması sağlanmaktadır.

Alışverişlerinin genelde yoğunluğunun semt pazarlarında olması bakımından semt pazarında tedbirler alınmıştır. Bayram öncesini fırsat bilerek ana caddeler ve ara sokaklarda işportacılık yapan seyyarlar semt pazarına gönderilecektir.İlimiz coğrafi konumu bakımından Türkiye'nin merkezi konumundadır. Bu nedenle trafik yoğunluğu meydana gelmektedir. Şehirlerarası otogarda ulaşımın düzenli ve tertipli olması için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Yine şehir içi ulaşımın düzenli yapılabilmesi için Halk otobüsleri ve şehir içi dolmuşlar bilgilendirilerek tedbirler alınmıştır.Halkımızın ekmek sıkıntısı çekmemesi için Bayram süresince her gün ekmek çıkacaktır. Kurban öncesi kurbanlık hayvanlar, hayvan pazarları ve kurban hizmetleri komisyonunca alınan kararlar doğrultusunda belirtilen kurbanlık hayvan satış yerlerinde (hayvan pazarında) alım ve satımların yapılmasına; kurbanların Belediye Veteriner hekimi ve Zabıta ekiplerince işbirliği ile koordinasyon sağlanarak denetleme ve kontrolü sürekli yapılacaktır. Kurban kesim yerlerinde sağlık kurallarına, sağlıklı şartlar ve dini kurallara azami ölçüde uyulacaktır. Kurban Hizmetleri Komisyonunca belirlenen yerler dışında, uygun olmayan cadde ve sokak gibi yerlerde kesim yapanlar, Belediye Zabıtasınca tespit edilerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğüne bildirilecek ve 2872 Sayılı Çevre Kanununun ilgili maddeleri gereğince ceza uygulanacaktır.

 Kurban Kesim yerleri olarak;

1-     Hamidiye Semt pazarı     

2-     Harb-iş Semt pazarı         

3-     Fuar alanı Semt pazarı     

4-     Çavuşbaş Semt pazarı     

5-     Sahipata Semt pazarı       

6-     Uydukent Semt pazarı       

7-     Karşıyaka Semt pazarı       

8-     Fatih Semt Pazarı               

9-     Hasım Bozca Uydukent Semt Pazarı         

10-   Kasaplar İçi   

11-   Çavdar Et ve Et Ürünleri                                                   

12-   Özel Et Kombinaları                                                                                  

 13-   Af-Talha Et Hayvancılık

 14-   Coşkun Besicilik

 15-   Efendioğlu Et ve Et Ürünleri

16-   Fatih Mühsürler  İşletmesi

17-   Göbekli Kardeşler Et ve Et Ürünleri

 18-   Karahisar Et ve Et Ürünleri

19-   Özerler Entegre Et Tesisleri

20-   Postalcıoğlu Et ve Et Ürünleri

21-   Alp Entegre Et ve Et Ürünleri

Kurban kesim belgesi olmayan ve usulüne uygun olmayan şekilde kesim yapanlar  Belediye zabıtasınca tespit edilerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüklerine bildirilecek ve 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa göre işlem yapılacaktır. Kurban Bayramı süresince kurban atıkları kontrol edilip en kısa sürede kaldırılarak çevreyi rahatsız etmeleri önlenecektir.

Bu konularda Vatandaşlarımız; her türlü şikâyetlerini günün 24.00 saatinde ALO ZABITA 153 veya 2144255'den nöbetçi zabıtaya bildirebilirler.

Zabıta                                              : 153

Otogarla ilgili şikâyetler için             : 2299030 

Temizlikle ilgili  şikâyetler için         : 2144255

Su arıza işleri    şikâyetler için        : 2141580  

Otobüs işleri   şikâyetler için           : 2141563

İnşaat kanalizasyon  şikâyetler için : 2144255

Yangın ve afetler şikâyetler için        : 110

ALO CENAZE                                     : 188