Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu Gün FM’in konuğu oldu.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

Kasapoğlu yayında Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde 11.567 öğrenciden 10.756 ilkokul 3.sınıf öğrencisinin tarandığını ve yaklaşık 2.000 öğrencinin spora üstün yetenekli olabilecek kapsamda seçildiğini söyledi.

Programda ulusal spor projelerine değinen Kasapoğlu, “Toplumda spor kültürünü yaymak, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak ve başarılı sporcu olacak kişilerin erkenden tespitini yapmak amacıyla 05-18 yaş arasındaki gençlerimize, GSB Engelsiz Spor Okullarında ise her yaştan gencimize, Güreş, Basketbol, Voleybol, Eskrim, Karate, Masa Tenisi, Jimnastik, Tenis, Hentbol, Futbol, Vücut Geliştirme, Atletizm, Tekvando, Badminton, Halter, Yüzme, Durgun Su Kano, Rekreatif, Okçuluk, Judo, Artistik Jimnastik, Muay Thai,Wellness, Halk Oyunları,Satranç, Geleneksel Türk Okçuluğu ve Aikido olmak üzere 28 branşta spor eğitimlerimiz 130 antrenör ile verilmektedir” dedi.

“51 branş 202 kategoride rekor kırıldı”

“2023-2024 eğitim öğretim döneminde okul spor faaliyetlerinde İlimizde düzenlenen etkinlikler neticesinde Bakanlıkça yapılan 5 istatistik çalışmasında ilk üçte yer alarak rekor kırarak Bakanlıkça plaketle ödüllendirildik” diyen Kasapoğlu, “Oyun Kartı ve İFET’te toplamda 88.294 ile yüzdelik olarak rekor katılım gerçekleşti. Takım Sporlarında ve bireysel sporlarda müsabaka sayısı olarak beş bin civarı rekor müsabaka düzenlendi. 51 branş 202 kategoride spor etkinlikleri ile rekor kırıldı” diye konuştu.

“2.000 öğrenci spora üstün yetenekli olabilecek kapsamda seçildi”

İlimizde yapılan yetenek taramalarına değinen Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde 11.567 öğrenciden 10.756 ilkokul 3.sınıf öğrencisi taranmış yaklaşık 2.000 öğrenci spora üstün yetenekli olabilecek kapsamda seçilmiş ve üst düzey sporcu olabilmeleri adına eğitimleri Eylül ayında başlanacaktır” dedi.