Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

Kumartaşlı, yaptığı açıklamada, "15 Temmuz gecesi, ezan, bayrak, vatan ve bağımsızlığımız uğruna fedakârca can veren 251 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bağımsızlığımıza sahip çıkan ve büyük bir işgal girişimini engelleyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. O gece, şehitlerimiz ve gazilerimiz vatan topraklarına bir kez daha özgürlüğün ve bağımsızlığın mührünü vurdu," dedi.

"Rabbimiz, o gece kalplerden korkuyu kaldırmış ve yüreklere cesaret vermişti. 15 Temmuz gecesi, bizlere Çanakkale ruhunun, Kuvayı Milliye ruhunun, Sakarya’daki ruhun ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir emriyle Yunan’ı denize döken Büyük Taarruzdaki ruhun, halen dipdiri ve canlı olduğunu gösterdi," diyen Kumartaşlı, o gecenin milletimizin kahramanca direnişinin sembolü olduğunu vurguladı.

Kumartaşlı, "O gece, bu kahraman millet büyük bir işgal girişimini engelledi; kutsal vatan toprağını haçlı işgaline terk etmek isteyenlere bir kez daha tarihi bir ders verdi. Bu millet, şehit edileceğini bildiği halde darbecilere karşı koyan Ömer Halisdemir’leri, Gölbaşı'nda şehit edilen 52 Özel Harekat polisimizi ve vatansızların zulmünü asla unutmayacaktır. Bu millet asil, cesur ve hürriyetine canı pahasına sahip çıkan bir millettir," ifadelerini kullandı.