Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde aynı günde üç şeker hastasının tıkalı bacak damarları kapalı yöntemle açıldı. Böylece şeker hastalığı nedeniyle ayaklarında iyileşmeyen yara olan ve ampütasyon planlanan üç hastanın ayakları kesilmekten kurtarıldı.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

Konuyla ilgili bilgi veren Opr. Dr. Ercüment Ayva "Dünya da ayak ya da bacak kayıplarının en sık sebepleri arasında maalesef şeker hastalığına bağlı ayak yaraları geliyor. Yaraları iyileşmeyen hastaların da %75’inde bacak damarlarında tıkanıklık saptıyoruz. Tıkalı olan bacak damarları, erken dönemde açılabildiğinde hem yara iyileşmesi gerçekleşiyor hem de doku kaybı yani ampütasyon düzeyi azalıyor. Bugün, iyileşmeyen ayak yarası nedeniyle hastanemize başvuran üç hastamıza kapalı yöntemle müdahale ettik ve başarılı sonuç aldık. Üç hastamızın da bacaklarındaki tıkanıklık giderildi.

Sadece ileri merkezlerde, yüksek ücretlerle uygulanabilen,  özellikle diz altı seviyedeki damar tıkanıklıkları dâhil, her türlü bacak damar tıkanıklığına müdahale yapabilecek donanım ve tecrübeye sahibiz. Bu hizmeti kendi memleketimde bana devlet hastanesi çatısı altında hastalarımıza sunmamızda emeği geçen yetkililere ve bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Şeker hastalığı olan üç hasta, başka yerlere gitmeden kendi yaşadıkları ilde böyle bir hizmeti almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, ayaklarının kurtarılmasının sevincini paylaşıp tedavilerinde emeği geçen sağlık personeline teşekkürlerini iletti."