Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 15 Temmuz'un iki yönü olduğunu ifade etti. Vali Yiğitbaşı, “15 Temmuz, bir yanda unutulmaması gereken büyük bir ihanet, diğer yanda ise milletimizin kenetlenerek, kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına muhteşem bir direniş sergilemesidir.” dedi

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

Zafer Meydanı'nda sergilenen resimlerin, herkesin o gece tanık olduğu anları tekrar gözler önüne serdiğini belirten Vali Yiğitbaşı, “Bugün 15 Temmuz'un sekizinci yıldönümündeyiz.15 Temmuz, milletimizin kahramanlığı, cesareti, korkusuzluğu ve ölüme meydan okumasıyla, Türk milletine ait olmaktan şeref ve onur duymamızı sağlayan bir geceydi. Aynı zamanda, FETÖ'nün kendi insanına nasıl acımasızca katliam uyguladığını ve milletimizin iradesine karşı nasıl haince bir girişimde bulunduğunu da gösteren bir geceydi.  Bu nedenle, 15 Temmuz'un iki yönü vardır: Bir yanda unutulmaması gereken büyük bir ihanet, diğer yanda ise milletimizin kenetlenerek, kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına muhteşem bir direniş sergilemesi. Bizler, 15 Temmuz'da bu ruhu, motivasyonu ve maneviyatı tekrar tekrar anmak ve hatırlamak istiyoruz.

Zafer Meydanı'nda sergilenen resimler, hepimizin o gece bir yerlerde tanık olduğu anları tekrar gözler önüne seriyor. Ben, ailemle ve 10 yaşındaki oğlumla birlikte Yeşilköy Havalimanı'na yürüdük. O gece üzerimizden savaş uçakları geçti ve oğlum ne olduğunu tam olarak anlayamadı. Ancak büyüdükçe ve o gece yaşananları öğrendikçe, milletimizin neye karşı durduğunu çok daha iyi kavrayacak. Bizler, bu geceyi ve yaşananları unutturmadan, gençlerimize, çocuklarımıza ve gelecek nesillere anlatmalıyız. 15 Temmuz törenleri, Demokrasi Şöleni ve Milli Birlik Günü, bu değerleri hatırlamak ve birbirimize kenetlenmek için önemli bir vesiledir.” diye konuştu.