Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Zafer Meydanı’ndaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açılan Fotoğraf ve Kitap Sergisi’ni ziyaretinin ardından il protokolünü Zafer Müzesi’ni incelemeye davet etti.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

Burada önce Zafer Müzesi’nin restorasyonunu takip eden Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, bilgilendirme yaptı. Kolsuz, “İlk ihalede bina zarar veren taşıyıcılar kaldırılarak çatısı imal edilmiştir. Daha sonra sayın Valimizin talimatıyla 26 Mayıs 2023 tarihinde Zafer Müzemizin güçlendirme ve restorasyon ihalesi yapılmıştır. Bu güçlendirme ve restorasyon ihalesi ile müze binasının iç ve dışının güçlendirilmesi tamamlanmış. çatı güçlendirilmesi tamamlanmıştır. Yine 23 Ekim 2023 tarihinde de son ihalemiz yapılmıştır. Bu ihaleyle de restorasyon ve mefruşat, tefriş işlemleri yapılmak üzere ihalemiz yapılmıştır. Bu ihalede Tarım Bakanlığımızdan yaklaşık tüm işler için şu ana kadar 23 milyon TL ödemek tavsiye edilmiştir. Tarım Bakanlığı Doğu Parklar Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden Sayın Valimizin talimatıyla Valilik Özel İdare Kültür Varlıkları payından da yaklaşık bir 5 milyon katkı sağlanmıştır. Ayrıca işin hızlandırılması için yine Zafer Kalkınma Ajansı’na Özel İdare ile ortak bir proje hazırlanarak 5 milyon katkı da oradan sağlanmıştır. Şu anda müzemizin görmüş olduğunuz gibi dış cephesindeki tüm işlemler bitmiş olup 22 Temmuz’a da içerisindeki tüm döşemelerimiz bitmiş olacak. Şu anda dolaplarımız, teşhir dolaplarımız İstanbul’da imalatı yapılmaktadır. 30 Ağustos’tan önce Zafer Müzemizi açacağız” dedi.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da bir müjdeyi il protokolü ve Afyonkarahisar kamuoyuyla paylaşmak istediğini kaydetti. Vali Yiğitbaşı, “Az önce vali yardımcımızın saydığı gibi İl Özel İdaremiz, Doğa Koruma, Milli Parklar Tarım ve Orman Bakanlığımız yine Kalkınma Ajansımız çeşitli açılardan onların hepsinin maddi desteğiyle üzerine de gerçekten çok titiz çalışarak hatta ayrı bir WhatsApp grubu oluşturup haftalık onlardan brifingler alarak devam ettik ki bu iş uzamasın. Kamuoyumuzun da böyle bir beklentisi var. Çok şükür ki güzel, muazzam, vatandaşımızın da beklentisini karşılayacak. Zafer Müzesi’nin hem iç tasarımıyla hem aslına uygunluğuyla biz bu çalışmayı ı bitirmiş olacağız. Beni en çok mutlu eden, hem gerçekten kendi dönemimizde bu çalışmanın tamamlanması; hem de artık siyasi polemiklere manipülasyonlara da fırsat vermeden devlet kurumlarımızın katkılarıyla bu işin bitirildiğinin tüm vatandaşlarımızca görülmesi. İnşallah layıkıyla biz atalarımızın bize emanet ettiği bu eserleri ve içindeki de videolarıyla vitrinleriyle sergi alanlarıyla yeni nesle de kendi kahramanlığımızı, tarihimizi, kendi kültürümüzü anlatabileceğimiz şekilde Onların da faydalanacağını düşünerek burayı güzel bir çalışma olarak bırakmak istiyoruz. Umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Yiğitbaşı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bunu ben Ağustos’ta da bırakmayın dedim. Temmuz’un sonunda bitsin demiştik müteahhidimize ve diğer kurum müdürlerimize. Onu da bize söz verdiler. Ağustos’un başında burası inşallah tamamlanmış olacak. Yavaş yavaş artık gezilmeye de başlanmış olur. İnşallah bu haliyle de basın mensuplarımız görsünler. Sonra bir de açılışta içindeki bütün artık tasarımların, dizaynların, o vitrinlerin tamamlanmış olduğu haliyle de bir daha bir ziyaret ederiz yakın zamanda diye umuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun şehrimize, ülkemize. İnşallah çok fazla misafirimizin, turistimizin geldiği, ziyaret ettiği ve istifade ettiği bir yer olur. En önemlisi de polemiklerden de kurtulmuş oluruz. Çünkü siyasi bir polemik aracı değil burası. Bu Zafer Müzesi hepimizin, tarihimize ait, bizim Afyonumuz’a ait bir unsur. Dolayısıyla inşallah en güzel şekilde gençlerimizin, neslimizin ve tüm Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızın hatta uluslararası inşallah misafirlerimizin de göreceği, gezeceği güzel bir müzemiz olacak diye hepinizle bu mutluluğumuzu, seyircimizi paylaşmak istedik. Hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar.”