Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar işlek caddeleri arasında olan İkinci Dumlupınar Caddesi’nde esnaf ve vatandaşları trafik ve asayiş konularında bilgilendirdi; “huzurlu şehir” vurgusu yaptı.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tolga Yağan ile Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İkinci Dumlupınar Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Ziyarette Vali Yiğitbaşı, esnafla sohbet etti; vatandaşların taleplerini not aldı; çocuklara ise Siberay yapbozu hediye etti.

Vali Yiğitbaşı’nın ilk ziyareti Şivetoğlu Et ve Et Ürünleri işletmesine gerçekleşti. İşletme sahibi Ömer Kırka ile sohbet eden Vali Yiğitbaşı, hayırlı işler diledi. Ömer Kırka, sucuğun Afyonkarahisar’a özgü manda eti kullanılarak yapıldığını kaydetti.

Ziyaret sırasında Piramit Çiçek ve Organizasyon’un sahibi Necati Taşpınar, İkinci Dumlupınar Caddesi’nin bir dönem olduğu gibi trafiğe kapalı olmasını talep etti. Vali Yiğitbaşı, bu talebi not alarak caddenin şu anda da hareketli olduğunu kaydetti.

Foto Şeref’in sahibi Şerafettin Gerçekçi ise Afyonkarahisar Müzesi’nde Afyonkarahisar’ın eski fotoğraflarından oluşan bir sergi açılmasını gündeme getirerek “Sergiye konulacak fotoğrafların hepsini ben seçip çerçeveleteceğim” dedi. Vali Yiğitbaşı’nın olumlu görüşü ile Gerçekçi teşekkür ederek “Ben Yetiştirme Yurdu’ndan yetişerek çıraklık yaptığım fotoğrafçılığı meslek hâline getirdim” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Vali Yiğitbaşı, Şerafettin Gerçekçi’nin katılacağı Sevgi Evi ziyareti programı önerdi. Gerçekçi böyle programa katılmaktan mutluluk duyacağını belirtti.

Halis Cemil Aktariye sahibi Cemil Aşçıoğlu ise Vali Yiğitbaşı ve beraberindeki heyetle sohbet ederken ailesinin İstiklal Madalyası gururundan bahsetti. Vali Yiğitbaşı ve beraberindeki heyet, bu gururun önemine dikkat çekerek Aşçıoğlu ailesini tebrik etti.

Öte yandan, ziyaret sırasında bir vatandaş Afyonkarahisar Valiliği Özel Kalemi Sezai Pala’nın yanına gelerek iş aradığını belirtti. Pala, Vali Yiğitbaşı’nın talimatıyla bir işletme sahibini telefonla arayarak iş arayan vatandaşın sorununu çözdü.

Vali Yiğitbaşı ve beraberindeki heyetin İkinci Dumlupınar Caddesi ziyareti sırasında trafik polisleri de Yeşil Camii önünde uygulama yaptı. Bir motosiklet sürücüsünü durduran polisler kask ve gerekli evrak kontrolü yaptıktan sonra motosiklet sürücüsüne “hayırlı günler” diledi.

Ziyaret hakkında basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Biz asayiş ve güvenlik anlamında Afyonkarahisar’ın huzur şehri olması gerektiğini düşünüyoruz. Kıymetli ve huzurlu bir şehirde yaşıyoruz Allah’a şükür. Ancak trafik başka olmak üzere vatandaşlarımızın birtakım konularda biraz daha hassasiyetinin yüksek olması, onların da bizlere yardım etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunu da anlatmanın en iyi yolu, onlarla bir araya gelmek; yüzyüze anlatmak. Vatandaşımızın teveccühü çok fazla. Vatandaşlarımızın bizlere anlatmak istediği konular olabiliyor” dedi.

Vali Yiğitbaşı, “Özellikle trafikte herkesin birbirinin hakkını koruyacak şekilde, bencillik yapmadan aynı şehirde, aynı şartlarda, birbirinin hakkına, hukukuna riayet ederek yaşama düsturu içerisinde biz bu şehri çok daha nezaketli, çok daha saygılı bir trafik kullanımı noktasında daha da iyi bir yere getirebiliriz. Vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Siber dolandırıcılık ve dolandırıcılık konularında vatandaşlarımız İçişleri Bakanlığı’nın uyarılarını dikkate aldıklarını ve dinlediklerini belirttiler” ifadelerini kullandı.