Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında Afyonkarahisar genelinde çalışmalar sürüyor. İl Özel İdaresi eliyle 2024 yılı yatırım programı kapsamında Afyonkarahisar’ın köylerine yaklaşık 110 milyon TL’lik yatırım yapılacak.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

İçme suyu, kanalizasyon ve yol çalışmaları başta olmak üzere alt yapı ihtiyacı olan   köylerin problemlerinin hızlı çözüme kavuşturulması, yaşam standardının yükseltilmesi amacıyla 2005 yılında hayata geçirilen KÖYDES projesi, köylerin ihtiyaçları gidermenin yanında vatandaşların yaşam konforunu da artırıyor.

Köylerdeki tüm ihtiyaçları bir bir gideren Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, KÖYDES yatırımları kapsamında da içme suyu, sulama suyu ve köy yolları başta olmak üzere alt ve üst yapı yatırımlarını hayata geçiriyor.

2024 yılı yatırım programında 167’si köy yolu, 51’i içme suyu, 6’sı atık su ve diğer yatırımlar olmak üzere toplamda 224 proje hayata geçirilirken yaklaşık 110 Milyon TL’lik yatırımda şehre kazandırılmış olacak.

Çalışmalar kapsamında Merkez ilçe, Çobanlar, Hocalar, Sandıklı ve Sinanpaşa ilçelerinde ihale süreci başladı. Diğer ilçelerde ise ihale çalışmaları devam ediyor.