Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Parti Genel Merkezinde gündemdeki konularaiİlişkin değerlendirmelerde bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi Divan Üyeleri, Milletvekillerinin, Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıda MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci’de Hazır Bulundu.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Basın Açıklamasında; ABD Seçimlerinde Joe Biden’ın Başkanlık Yarışından Çekilmesini, Mersin’de Halay Çekip İmralı Canisi Lehine Sloganlar Atanları, CHP’nin En Ağır Ekonomik Krizinin Yaşandığını İleri Sürmesini Ve 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatının 50.Yıl Dönümü Kutlamalarının Ardından Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İle Güçlü Dayanışmasını Ele Aldı.

Bahçeli; “"Yeni yüzyıl Türkiye için emsalsiz fırsatlarla doludur. Milli birlik ve beraberlik içinde bu fırsatları yakalayacağımız düşüncesindeyim. Milletimizin hassasiyetleri üzerinde oynama yapanlar, çok tehlikeli provokasyonları birer birer sahneye sürmektedir. Muhalefetin umut bağladığı, bölücülerin ve teröristlerin kukla olarak hizmet ettiği Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi etkileri olacak bir gelişmedir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve iktidarını devirme planları yapanların kendileri tasfiye olmaktadır. Güney sınırlarımız boyunca kurulmak istenen bağlantı noktaları kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mücadelesi ve iktidarın dirayetiyle berhava edilmiştir. Açılan kilidin kapatılmasıyla hiçbir terör örgütü nefes alamayacaktır.”

“DEM’LENEN CHP MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK HUKUKUMUZU KUNDAKLAMAKTADIR”

Mersin’de halay çekip İmralı canisi lehine slogan atan bir avuç şehir eşkıyası ile Diyarbakır’ın sözde Kürdistan olduğunu ileri süren DEM’li hainler şımarıklıklarının ağır sonuçlarına inşallah katlanacaklardır. Doğu ve güney doğudaki bazı il ve ilçelerde fiili durum yaratmak için belediye hizmetlerinin şer hedefler uğruna seferber edilmesi, bölücülüğü sokağa taşıma gayretleri son günlerde hızlanmıştır. Bu azgınlaşmış tahrikleri dikkatle ve yakinen takip ettiğimiz herkesçe bilinmelidir. Türkiye’nin bölünmesi hususunda kapalı devre işbirliği halinde olan ve siyasi ortaklık kuran CHP ile DEM’in ateşle oynadığı malumlarınızdır. Tam da bugünlerde, CHP Genel Başkanı’nın, “Kürtler ben eşit hissetmiyorum diyorsa, onlar eşit hissedene kadar hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz” açıklaması yakından tanıdığımız bir bölücü ağzıdır. DEM’lenen CHP milli güvenliğimize zarar vermektedir. DEM’lenen CHP demokrasimize leke sürmektedir. DEM’lenen CHP milli birlik ve kardeşlik hukukumuzu kundaklamaktadır. Terörist Demirtaş ile ziyaretçi kuyruğuna girenlerin profili çeşitlenen Soros’çu Kavala’ya siyasi geleceğini bağlayanlar ne milliyetçilikten ne de milli onurumuzu muhafaza temininden bahsetmeleri söz konusu değildir.”

“CHP’NİN TEK YAPTIĞI BOL KESEDEN ATIP TUTMAKTIR”

CHP'nin tarihin en ağır ekonomik krizinin yaşandığını iddia etmesi deli saçmasıdır. Türkiye ekonomisi yükseliş kulvarındadır. Türkiye ekonomisi en kötü senaryoların engellemelerine takılmadan hızla ilerleme kaydetmektedir. Toplumun her kesimi büyümenin nimetlerinden elbette istifade edecek, özellikle istismar edilen emeklilerimiz hak ettikleri sosyal, ekonomik ve insani seviyeye kavuşacaklardır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın ortak gayesi de budur. Kaldı ki ülkenin bekası ile milletin refahı en üst düzeyde tesis edilecektir. CHP Genel Başkanı’nın her çiftçiye bedava traktör vaadiyle yoksul ve geliri olmayan vatandaşlarımıza tam altın sözü hem aldatma hem de popülizmin ve demagojinin batağına saplanmış bir siyasetçinin kuyruklu yalanı olarak şu an bile hafızalardaki tazeliğini korumaktadır. Elbette dar ve orta gelirli, muhtaç ve yoksul vatandaşlarımıza her desteğin verilmesi sosyal devlet anlayışının bir mecburiyetidir. Aynı şekilde emeklilerimizin, memurlarımızın, işçilerimizin, esnaflarımızın, çiftçilerimizin ekonomik ve hayat standardının yükseltilmesi siyasi ve manevi sorumluluk listesinde ilk sıralardadır. Ancak CHP’nin siyasi ve ekonomik temelli söz ve eylemleri esasen çelişkiler yumağıdır, dişe dokunur ve sadra şifa hiçbir plan, proje ve teklif ihtiva etmemektedir. CHP’nin tek yaptığı bol keseden atıp tutmaktır.

"KIBRIS'TA BARIŞTAN ÖDÜ KOPANLAR VAR"

“Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıldönümü nedeniyle Kıbrıs Türk halkıyla kucaklaşmak kuşkusuz milli bir heyecan yaratmıştır. Kıbrıs Türklüğünün zulümden kurtuluş gününde soydaşlarımızla birlikte olmaktan şahsım adına büyük bir memnuniyet duyduğumu açıklamak boynumun borcudur. Kıbrıs Türk milletinin kardeşlik anıtıdır. Kıbrıs, bölgenin kilit taşıdır. Tüm dikkatlerin odağı Kıbrıs'tır. Kıbrıs Türklüğünün egemenlik haklarını yok sayan tacizler bitmemiştir. Kıbrıs'ta barıştan ödü kopanlar var. Tarihi karar ve mesajımızı tekraren haykırıyorum: Kıbrıs Türk’tür, Türk’ün yurdudur, her zaman da böyle kalacaktır.”

Basın mensuplarının Jo Biden'ın adaylıkdan çekilmesi ile ilgili sorduğu soruyu Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli; “Biden'ın gidişi bir müjdedir. Netenyahunun gidişi ikinci müjde olacaktır.” diyerek yanıtladı.