AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, basında sansürün kaldırılışının yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

Günümüzde sosyal medyanın yaygınlaşması ile gazetecilerin önemin daha da arttığına dikkat çeken Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı tebrik etti. 2002’den günümüze kadar Türkiye’de basın özgürlüğüne her zaman önem verdiklerini ve haber alma, ifade özgürlüğü konularında önemli reformlar gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Yurdunuseven, “Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti, demokrasinin ayrılmaz unsurlarıdır. Gelişmiş demokrasilerde önemli bir kamusal güç olarak  kabul edilen basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmektedir. Ülkemizde bulunan basın kuruluşlarının, mesleğinin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmeden, tarafsız, özgür, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri de kuşkusuz büyük bir önem taşımaktadır. Ülkemizin insan hakları alanında gerçekleştirdiği büyük reformlara ek olarak, haber alma ve ifade özgürlüğü alanında da çok önemli değişiklikler ve ilerlemeler sağladık.” dedi.

“GÜVENİLİR HABER ÖNEMLİDİR”

Günümüzde sosyal medyanın toplumun her alanında yaygın bir şekilde kullanılması ile gazetecilerin doğru habere güvenilir kaynaklardan ulaşabilme zorunluluğundan basının ve basın emekçilerine olan ihtiyacın daha da arttığını kaydeden Yurdunuseven, “Haberin kamuoyuna ulaşması kadar güvenilirliği ve doğru bilgiler içermesi de bir o kadar önemlidir. Sosyal medya mecralarından yayılan haber ve bilgilerin kaynağının doğruluğu basın mensuplarının tasdik etmesiyle mümkündür. Bu anlamda günümüzde basın mensuplarına olan ihtiyaç daha da artmıştır. Bu anlamda gece gündüz demeden her koşulda ve şartta toplumun haber alma özgürlüğünü sağlayan tüm gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramını tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.