Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Sandıklı ilçesine bağlı merkez mahalle, belde ve köy muhtarlarıyla toplantıda bir araya geldi.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

Sandıklı ilçesine bağlı toplam 72 muhtarın katıldığı toplantıda muhtarların talepleri alınırken, aynı zamanda ilgili kurum amirlerince bilgilendirmeler yapıldı.

Göğsümüzü Kabartıyor

Toplantıda konuşan ve Sandıklı’da olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri sonrası göreve gelen tüm muhtarlara görevlerinin hayırlı olmasını diledi. Sandıklı’da çok güzel işler yapıldığına değinen Vali Yiğitbaşı, “Sandıklımızda çok güzel projeler hayata geçiriliyor. Bu yönüyle göğsümüzü kabartan bir ilçemiz. Termal turizmi, seraları, eğitimdeki ve diğer pek çok alandaki başarıları ile diğer ilçelerimiz gibi gözbebeğimiz olan bir ilçemiz” dedi.

Asayiş Olaylarına Karşı Duyarlı Olalım

Muhtarlardan özellikle asayiş konularında duyarlı olmalarını isteyen Vali Yiğitbaşı, “Bizler bu toplantılarımız ile sizlere görev süreleriniz boyunca dikkat etmeniz gereken bazı hususlar noktasında bilgilendirmeler yapacağız. Özellikle dikkat etmemiz gereken hususlardan birisi düğün ve diğer eğlencelerde silah atılması hususu. Bu noktada vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi noktasında biraz daha duyarlı ve hassas olalım. Sizler toplumun dikkate alacağı kanaat önderlerisiniz. Vatandaşlarımızla aramızda köprü oluyorsunuz. Uyuşturucuyla mücadele başta olmak üzere diğer asayiş olaylarında da daha duyarlı ve hassas olalım. Bunun yanında Muhtar Bilgi Sistemini daha aktif kullanmaya özen gösterelim. Buradaki tüm talepler bizlere ulaşıyor ve takip ediyoruz. Böylelikle de taleplerinize daha hızlı çözümler bulmaya gayret ediyoruz. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Çok Daha Huzurlu Bir Şehir Olabiliriz

Ardından İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay konuşma yaptı. Sorunları hep birlikte çözebiliriz diyen Ay, İçişleri Bakanlığının uyuşturucuyla mücadele konusunda hayata geçirdiği Mobil Uygulama olan UYUMA uygulaması hakkında bilgi verdi. Buradan yapılacak her türlü bildirimde kimlik bilgilerinin gizli kaldığını söyleyen Ay, uyuşturucuyla mücadele konusunda tüm muhtarlardan destek beklediklerini ifade etti. Dolandırıcılıkla mücadele konusuna da dikkat çeken Ay, özellikle yakın çevreye ve yaşanılan bölgeye gelen yabancılara karşı daha dikkatli olunması gerektiğini kaydetti. Afyonkarahisar’ın genel anlamda huzurlu bir şehir olduğunu söyleyen Ay, el birliğiyle mücadele edildiğinde çok daha huzurlu bir şehir olacağını söyledi.

Daha sonra İl Jandarma Komutanı V.  Akif Yorulmaz söz aldı. Uyuşturucuyla mücadele konusunda topyekün mücadelenin önemine değinen Albay Yorulmaz, silah atılması konusunda çok sayıda uyarı yapılmasına rağmen bu durumun önlenemediğini belirterek, muhtarların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini kaydetti.

Afyonkarahisar’ın kırsal alanının genişliğine değinen Albay Yorulmaz, evden hırsızlık olaylarına karşı da dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Son olarak motosiklet kazalarına değinen Albay Yorulmaz, bu konuda denetimlerin sıklaştığını ancak vatandaşların da duyarlı davranmaları gerektiğini ifade etti. Yapılan bilgilendirmelerin ardından muhtarlar söz alarak talep, istek ve şikayetlerini iletti.