Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 4-8 Eylül 2024 tarihlerinde Afyon Motor Sporları Merkezi’nde 7’nci kez gerçekleştirilecek olan Dünya Motokros Şampiyonası’nın MXGP Türkiye tanıtım toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Gözden kaçırmayın

Dört Konu Dört Yorum Dört Konu Dört Yorum

Akülke katkı verenlere teşekkür etti

Toplantının açılış koşmasını konuşa yapan Türkiye Motor Sporları Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Afyonkarahisar’ın adının bir adım daha önce çıkması içim 2018 yılından itibaren çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, bu etkinlikte destek veren herkese teşekkür etti.

“Hep birlikte şehrimizi tanıtmaya devam edeceğiz"

7-8 Eylül 2024 tarihlerinde Afyon Motor Sporları Merkezi’nde 7’nci kez gerçekleştirilecek FIM Dünya Motokros Şampiyonası’nın MXGP Türkiye tanıtım toplantısında konuşma yapan NG Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür,  "Afyonkarahisar gastronomi ve termal turizm alanındaki zenginlikleri, tarihi ve kültürel mirasıyla, muhteşem gastronomik seçenekleri ve termal kaynaklarıyla dikkat çekiyor. Bu değerler, hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler için önemli bir çekim merkezidir. Bu özellikler, Afyonkarahisar’ın sadece bir spor etkinliği için değil, aynı zamanda bir turizm destinasyonu olarak da öne çıkması, bu çeşitliliğin ve desteklerin, şehrin global çapta tanınmasına katkıda bulunmak amacıyla hep birlikte şehrimizi tanıtmaya devam edeceğiz." dedi

“Afyonkarahisar'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak”

Toplantıda konuşma yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, şehrin medeniyetlerin buluştuğu, yolların kesiştiği ve Anadolu'nun kilidi bir şehir olduğunu ifade eden Köksal, "Afyonkarahisar'ı spor ve kültürün merkezi yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Eylül ayında, Dünya Motokros Şampiyonası ve Motofest bir kez daha Afyonkarahisar’da düzenlenecek. Misafirperverliğimizle binlerce sporseveri ağırlamaya hazırlanıyoruz. Bu prestijli organizasyonlar, Afyonkarahisar'ın spor ve turizmi bir arada sürdürebileceğini kanıtlıyor. Ayrıca, bu etkinlikler şehirimizin dünya çapında tanınmasına ve turizm potansiyelinin artmasına büyük katkı sağlayacak." dedi.

Motokrosun hızın, cesaretin ve yeteneğin buluştuğu bir spor dalı olduğunu belirten Köksal, "Dünya Motokros Şampiyonası'nda dünyanın en yetenekli sporcularını izleme fırsatı bulacağız. Afyonkarahisar'ın eşsiz doğası ve modern altyapısıyla birleşen bu heyecan dolu yarışlar, hem katılımcılara hem de izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. MotoFest ile motosiklet tutkunlarına hitap eden etkinlikler, konserler ve gösterilerle şehrimiz bir festival havasına bürünecek." şeklinde konuştu.

4-8 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek bu etkinliklerin sadece sporseverleri değil, müzik tutkunlarını, gençleri ve dinamik atmosferi seven herkesi bir araya getireceğini belirten Köksal, "Dünyanın en yetenekli motokros yarışçılarıyla adrenalin dolu anlar yaşanırken, ülkemizin en sevilen sanatçılarının sahne alacağı konserlerle coşkulu bir atmosfer oluşturulacak. Şehrimizin sosyal ve ekonomik yaşamına canlılık katacak bu etkinlik, uluslararası alanda Afyonkarahisar'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak." dedi.

“Dünyada bir ilk olan ödülü kazanarak büyük bir başarıya imza attık”

Toplantıda konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar'ın motokros şampiyonasıyla tanındığını ve uzun yıllardır büyük etkinlikler düzenlediğini belirtti.

Milletvekili Taytak, şöyle konuştu: "Motokros şampiyonasıyla tanınan ve uzun yıllardır büyük etkinlikler düzenleyen şehrimiz, Allah'a şükürler olsun ki, belediye başkanımızın da ifade ettiği gibi, devam eden ve bugüne kadar gerçekleştirilen projelerle aynı anlayış ve güzellik içinde yoluna devam ediyor. Ayrıca, dünyada bir ilk olan ödülü kazanarak büyük bir başarıya imza attık. Bu ödüller, güzel altyapı ve tanıtımla ilgili alınmış ödüller olup, bu üç ödülün de tamamını Afyonkarahisar kazandı. NG Holding’de bu süreçte Afyonkarahisar'a destek verdi ve bu başarıda büyük pay sahibi oldu. Afyonkarahisar, ilk aldığı yıldan itibaren başarısını devam ettirmiştir ve inşallah aynı başarıyı önümüzdeki 7-8 yıl boyunca da sürdüreceğiz. Valimizin önderliğinde ve belediyelerimizin özverisiyle, şehrimizin daha yüksek bir seyirci kitlesiyle 2023'teki başarıyı geçeceğini düşünüyorum. Bu başarının hem şehrimize hem de ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Geçen yıl kardeşime gösterdiği destek için teşekkür ediyorum. Hepinize saygılarımı sunar, sayın vekilimize de çok teşekkür ederim."

“3 buçuk milyar insana ulaşmış bir organizasyon”

MXGP Türkiye tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilli Dr. Hasan Arslan, Dünya Motokros Şampiyonası'nın 3 buçuk milyar insana ulaşmış bir organizasyon olduğunu ifade etti. Arslan, "Organizasyonumuzu inşallah bu yıl da başarılı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Termal turizm, tarihi zenginlikler ve diğer özellikleriyle Afyonkarahisar, gezmeye, görmeye ve kalmaya değer bir şehir. Bu nedenle, tüm sigorta yerlerini ve ilgili kişileri bu organizasyona davet ediyorum. Hepinize saygı ve selamlarımı sunarım." dedi.

“7. kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz”

Dünya Motokros Şampiyonası'nın Türkiye etabı lansman toplantısına katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Türkiye ve Afyonkarahisar'ın tanıtımına önemli katılar sağlayan dev organizasyona 7. kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

2018 yılında dönemin belediye başkanı olan Burhanettin Çoban ve ekibinin yoğun çabaları ile hayat bulan organizasyonun 6 yılda 7. kez düzenleniyor olmasının önemini hatırlatan Yurdunuseven; "6 kıtada 180 ülkenin takip ettiği 3,5 milyar insana ülkemizi ve ilimizi tanıtma fırsatı bulacağımız bu organizasyonun devamlılığı noktasında himayelerine alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, TMF yetkilileri ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm motor sporları tutkunlarını ve dolu dolu geçecek eğlenceleri kaçırmak istemeyen vatandaşları 4-8 Eylül tarihleri arasında Motor sporları Merkezimize bekliyorum" dedi.

“Bizim için büyük gurur"

Dünya Motokros Şampiyonası'nın Türkiye etabına ev sahipliği yapacak olan MXGP Turkey organizasyonunun lansman toplantısın katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya organizasyonun her yıl ziyaretçi sayısı ve izlenme oranlarıyla genişlemesinin başarı olduğunu söyledi.

Dev organizasyonun tanıtımını amaçlayan lansman toplantısında konuşan AK parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya; "Afyonkarahisar'ın 2018 yılında ilk kez ev sahipliğini yaptığı dev organizasyonda elde ettiği ödüller ve hazırlanan pistin beğenilmesi ile başlayan süreçte Cumhurbaşkanlığı himayesine alınarak devamlılığının sağlanması ile 6 yılda 7. kez dev organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için çok büyük kazanıdır. Ülkemizin ve şehrimizin tanıtımına önemli katkıları olan organizasyonun hayata geçmesine vesile olan her paydaşa teşekkür ediyorum. geçtiğimiz yıl 400 bin kişinin alanda izlediği organizasyonun her geçen gün artan izleyici sayısı organizasyon başarımızı bir kez daha ortaya koydu. Bu yıl da dev organizasyonun 6 kıta ve 180 ülkede milyarlarca izleyici tarafından takip edilecek olması da bizim için büyük gurur" ifadelerine yer verdi.

“2023 yılında organizasyonu 400 bini aşkın kişi yerinde izledi”

Cumhurbaşkanlığının himayelerinde Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen, dünyaca ünlü motor sporcularını ve motor tutkunlarını bir araya getiren organizasyonda konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı; “Afyonkarahisar, Dünya Motokros Şampiyonası’na 6 yılda 7.kez ev sahipliği yapıyor. 7-8 Eylül’de düzenlenecek şampiyonada, Dünya Erkekler Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (MXWOMEN), Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) ve Avrupa Motokros Şampiyonasıyla aynı anda 4 şampiyona (EMX250) yine binlerce sporseverin nefeslerini kesecek müsabakalara sahne olacak. 25’ten fazla takım, 150’den fazla yarışçı ve binlerce seyircisiyle bu yıl Türkiye MOTOFEST, ülkemizin 2024’teki en büyük spor ve gençlik etkinliği olmaya aday. Biz çeşitli imkân ve vesileler yaratarak dünyanın her yerinden ziyaretçileri Afyonkarahisar’a çekmeye çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi, ziyaretçilerimizin büyük bir kısmı termal turizm amacıyla şehrimize geliyor. Bunun yanında, kültür ve tarih gezileri, Mevlevilikten dolayı inanç turizmi, doğa gezileri, hatta Kocatepe’yi ziyaret eden onlarca ziyaretçi sayesinde yakın tarih turizmi, yaz aylarında tesislerimize gelen takımlar sayesinde spor turizmi şehrimizde binlerce misafiri ağırlamamıza imkân sağlıyor. Dünya Motokros Şampiyonası, sahip olduğu dünyaca ün ve takipçileri dolayısıyla şehrimiz için büyük bir turizm potansiyeli taşıyor. Bu şampiyonayı gerek buraya gelerek seyredenler ve gerekse ekranlardan takip edenler şehrimizi yakından tanıyor. Burada, otellerimiz ve turizm tesislerimizle ziyaretçilerimizi en nitelikli şekilde ağırlama imkanlarına da sahibiz” dedi.

Büyük bir organizasyondan bahseden Vali Doç.Dr.Kübra Güran Yiğitbaşı güvenlik önlemlerine dikkat çekti. Yiğitbaşı; “Biz bunun yanında, şampiyona için gelen spor severlerin müsabakalar dışında şehrimizde ziyaret edecekleri alanları yenilemek, ziyaret uygun hale getirmek ve tarihi merkezlerimizde kalıcı bir turizm destinasyonu yaratmak amacıyla şehrimizin turizm alanlarında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tarihi Frig Vadisi, Ayazini köyü, Tarihi Çarşı, Tarihi Konaklar, Tarihi Camiler gibi özellikle ziyaretçilerin sıklıkla uğradıkları alanlarda spor severlerimiz için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz aracılığıyla sporcuların ve motor severlerin gerek konaklayacakları tesisleri gerek şehrimizde ziyaret edecekleri tarihi ve turistik alanları ziyarete hazır hale getiriyoruz. Emniyet ve Jandarma ekiplerimizle birlikte müsabakaların güvenlik ve asayiş içerisinde geçmesi için tüm önlemleri alıyoruz. Şehrimiz, 2024 Dünya Motokros Şampiyonası için hazır. 2018’den bu yana MotoFest kapsamında şehrimizde motor sporcuları ve spor severlerin yanında, 51 konser etkinliğinde 51 sanatçımızı ağırladık. Motor Sporları Merkezi’nin ve festival alanının şehrimizin beş yıldızlı otellerine ve şehir merkezine yakınlığı ve altyapı tesislerinin verimli işlemesi sayesinde tüm sanatçılarımızı ve ekiplerini en iyi şekilde ağırladık. Bu hazırlıklar ve altyapımız sayesinde Afyonkarahisar’ın, daha önceki organizasyonlarda kazandığı En İyi Altyapı”, “En İyi Padok” ve "En İyi Tanıtım Yapan Ülke" unvanlarına ek olarak yeni ödüller kazanacağını umuyorum. Dünya Motokros Şampiyonası ile ülkemizin ve şehrimizin spor turizmi alanında uluslararası düzeyde tanınırlığını artırmak, ülkemizdeki spor turizmini çeşitlendirmek en önemli amaçlarımız arasında. Dünyanın daha fazla ülkesinden daha fazla sporcu ve izleyiciyi şehrimize çekmek için daha çok çalışarak daha iyi organizasyonlara imza atacağız. 2023 yılında organizasyonu 400 bini aşkın kişi yerinde izledi. Eminim ki bu yıl çok daha fazla misafiri şehrimizde ağırlayacağız” diye konuştu.