Gün FM’de yayınlanan Basın Odası yeni sezonun ilk programıyla dinleyicilerinin karşısına çıktı. Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu programa Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Hakan Dilek katıldılar. Basın Odası programında Motofest etkinliğinin ilimize katkıları konuşuldu.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

Motofest’in 4-8 Eylül tarihleri arasında yapıldığını kaydeden Gazeteci İsmail Akar, “Yayın öncesi TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ile telefonda görüştüm. Polis raporlarına göre Motofest’e 460 bin kişi katıldığını ve masrafları federasyon kulüplerinin karşıladığını öğrendim. İldeki özellikle alana yakın tüm otellerin dolu olması önemlidir. Güvenlik konusunda da ilimizden 70, İzmir’den 90 ve Federasyondan ise 60 özel güvenlik görevlisinin görev yaptığı bilgisini aldım. Özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra Emniyet mensupları ve Zabıta ekipleri de görev yaptı. İlimizde yapılan motor yarışları 6 kıtada 180 ülkede yayınlandı ve 3,5 milyar kişiye ulaştı. TMF’ye Motofest sonrası Film Turizm Komisyonu tarafından jüri özel ödülünün verildiği bilgisini de ekleyelim. Etkinlikte sanatçılarında organizasyon firması ve kulüpler tarafından belirleniyor. Bizler de Afyon Basın Cemiyeti olarak Motofest alanında yerimizi aldık. Oluşturduğumuz çadıra birçok isim ziyarette bulundu” dedi.

 

      İktidar Partisi eleştirilerini daha somut yapmalı

Motofest’in ilimiz adına önemli olduğunu kaydeden Gazeteci Polat Yılmaz, “İlimizde böylesine büyük bir organizasyonun yapılmasından gurur duydum. Motor yarışları yapılırken izlediğim canlı yayınlarda ilimizin tanıtımı daha fazla yapılabilirdi. Yarışların Afyon’da yapıldığı daha belirgin olmalı ve ilimiz daha fazla tanıtılmalı. Buna dikkat edilmeli. Sanatçılar konusunda yapılan eleştiriler doğru değil. Eğer bir sorun varsa yargı gerekeni yapar. Mevcut yerel yönetimi eleştirmek adına konuşmak doğru değil. Çünkü sanatçı seçiminde belediyenin bir dahli yok. İktidar partisi eleştiri yaparken daha somut konulara girmeli” dedi.

 

      Hizmet almak adına taraflaşma bitmesi lazım

Motofest etkinliklerine özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiğine değinen Gazeteci Hakan Dilek, “Bu etkinlik Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapıldı. Mutlaka etkinlik öncesi bilgi verilmiştir. Kimi siyasiler Motofest’in başarılı bir şekilde yapıldığını görünce eleştiride bulundular. İlimizde oluşturulan taraflaşma nedeniyle hizmet üretilmiyor. Bunu bitirmeliyiz. Burası Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar ve ilimiz her şeyin en güzelini hak ediyor. Mevcut Belediye Başkanımıza halkımızın yüzde 51’i oy verdi. Saygı duymayı bilmek lazım. Ak Parti de muhalefeti öğrenmeli” şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

           Polemiklerin bitmesini umuyorum

Yapılan etkinlik üzerinden insanları kategorize etmenin doğru olmadığına değinen Gazeteci Ahmet Tunca, “Bunun yıllardan beri kimseye fayda getirmedi ortada. Atatürk’te buluşmak lazım. Siyasiler bunu bir türlü yapamıyor. Demokrat bir ülkede yaşıyorsak seçileni saygıyla karşılayalım. Yerel yönetimin de artık işlerine dönmesi lazım. Polemikle zaman kaybediliyor. Motofest’le ilgili bir rapor hazırlanabilir. Afyon’un ne kazandığı ortaya konulursa daha iyi anlaşılacaktır. 3,5 milyar insanın bu yarışları izlediği söyleniyor. Bunun kaçı ilimize gelmiştir? Bunlar hazırlanan raporla kamuoyuyla paylaşılmalı.Sonuçta böylesi etkinliklerin ilimiz tanıtımına  önemli katkı verdiğini de görmek lazım.”

Programda ayrıca tüm Türkiye’nin konuştuğu Narin cinayeti üzerinden konunun sosyolojik ve psikolojik kısımları ile Afyonspor’un durumu ele alındı.

Katılımcılar herkesin Mevlit Kandilini de tebrik ettiler.