Afyonkarahisar Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ve Gün FM işbirliğinde süren Nüfus Saati programına Emirdağ İlçe Nüfus Müdürü Harun Demirsoy konuk oldu.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

“Özellikle yurtdışında gerçekleşen doğum ve evlenme işlemlerini gurbetçi hemşerilerimiz ilçemize geldiklerinde tescilini sağlamak istemektedir” diyen Demirsoy, “Gurbetçi vatandaşlarımız doğum ve evlenmenin tescili dışında genelde kimlik ve pasaport başvurusunda bulunuyor. Yurtdışından aldıkları sürücü belgelerini Türk sürücü belgesi ile değiştirmek için başvuruda bulunuyor. Ayrıca mavi kart başvurusunda bulunuyorlar. Mavi kart, Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ile bunların altsoylarına verilen ve bazı haklardan faydalanabileceklerini gösteren karttır” diye konuştu.

“Eski tip sürücü belgelerini değiştirme süresi yıl sonunda bitiyor”

Programda eski tip sürücü belgesi değiştirme süresinin bu yıl sonunda bittiğini hatırlatan Demirsoy, “Ben vatandaşlarımızın eski tip sürücü belgelerini bu yıl sonuna bırakmadan bir an önce değiştirmelerini tavsiye ediyorum. Eski tip nüfus cüzdanlarını da bir an önce değiştirmelerini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.