Türkiye’nin jeotermal enerji ile ısıtılan tek kampüsüne sahip olan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekledi.
Gözden kaçırmayın
Suriye gelişmelerini doğru okumakEnerji alanındaki çalışmalarıyla yenilikçi bir üniversite olmayı hedefleyen AKÜ, tamamen yerli ve milli olan jeotermal enerji ile Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsünü ısıtmasının ardından iç ve dış aydınlatmada yaptığı LED dönüşümü ve yalıtım uygulamaları sonucu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından “Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi” almaya hak kazandı.
ANS Kampüsü yüzde 39, Kırkgöz Kampüsü ise yüzde 33 enerji tasarrufu sağlıyor
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 2019/18 sayılı Cumhurbaşkanı Genelgesi kapsamında ANS ve Kırkgöz Kampüslerinin “Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi” almaya hak kazandığını açıkladı. Karakaş, “2023/15 sayılı Cumhurbaşkanı Genelgesi kapsamında 2030 yılı sonuna kadar yüzde 30 tasarruf hedefi tanımlandı. Türkiye’nin jeotermal enerji ile ısıtılan tek kampüsüne sahibiz. Enerji verimliliği noktasında yaptığımız yatırımlar neticesinde de iki kampüsümüzle bu ödüle layık görüldük” dedi. Karakaş, “Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve enerji maliyetlerinin azaltılması amacıyla, 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanununa göre enerji yöneticisi görevlendirmekle yükümlü olan kamu binaları için 2019-2023 döneminde yüzde 15 enerji tasarruf hedefi tanımlandı. Bu hedef doğrultusunda yüzde 39,33 oranında enerji tasarrufu sağlayan ANS Kampüsü ve yüzde 33,9 oranında enerji tasarrufu gerçekleştiren Kırkgöz Kampüsü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ‘Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi’ne layık görüldü. Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.