Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Türkiye’nin her karış toprağında, vatan, bayrak ve kutsal değerleri muhafaza etmek ve savunmak için en zor koşullar dahilinde bile canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerin, kahramanlığın yaşayan abideleri olduğunu bildirdi.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

Karakaş, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı yazılı mesajında gaziliğin Türkiye’nin ve Türk halkının bağımsızlığı ile kutsal değerleri uğruna mücadele eden ve bu konuda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan kahraman vatan evlatlarının hak ettiği müstesna bir derece olduğunu ifade etti.
Karakaş mesajında Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nı, gazilik ve şehitliği onurların en büyüğü ve şereflerin en yücesi olarak kabul etmesi neticesinde zaferle sonuçlandığını belirtti.

Şehitlerin vatan uğruna nurlanan, gazilerin ise bu uğurda onurlanan kahramanlar olduğunu ve şehitlerin emaneti olan değerlerin yaşatıcıları kabul edildiğini kaydeden Karakaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gurur ve övünç kaynağımız Gazilerimizin aziz hatıralarını ilelebet canlı tutmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihi ‘Gaziler Günü’ olarak kabul ve ilan edilmiştir. Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Kurtuluş Savaşı’ndan son olarak 15 Temmuz Destanına kadar bu vatan, bayrak ve ezan gibi kutsallarımız uğruna mücadele vererek gazi unvanı alan başta 19 Eylül 1921 yılında Gazilik unvanı alan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ise aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu ömürler vermesini Cenab-ı Hak’tan diliyorum.