Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşallik ve Gazi’ unvanı verilişinin yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Afyonkarahisar’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

Vali Yiğitbaşı, bu anlamlı gün dolayısıyla Gaziler ve yakınlarıyla bir araya geldi. Buradaki programa Vali Yiğitbaşı’nın yanı sıra Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan ve Hakan Şeref Olgun, ilgili kurum amirleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Milletim ve Devletim Adına Şükranlarımı Sunuyorum

Burada konuşan ve gazilerimizin saygıların en büyüğünü hak ettiğini söyleyen Vali Yiğitbaşı, “Bugün burada, vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını ortaya koyan kahraman gazilerimizi onurlandırmak, onların fedakarlıklarını bir kez daha hatırlamak ve saygılarımızı sunmak için şehrimizin gazileriyle bir aradayız. Hepiniz hoş geldiniz. Her birinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Ülkemizin bütünlüğü ve bağımsızlığı için dünyanın dört bir yanında mücadele vermiş ve gazilik nişanı ile şereflenmiş gazilerimizi milletim ve devletim adına şükranlarımı sunuyorum. Gazilerimiz, milletimizin hürriyet ve bağımsızlık uğruna verdiği mücadelede en ön safta yer alan, toprak bütünlüğümüzün onurlu ve şerefli kahramanlarıdır. Vatanımızın beka ve selameti için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bu yolda fedakârca savaşan tüm gazilerimizi selamlıyorum” dedi.

Bizlere Bağımsız ve Özgür Bir Ülke Bırakmanın Onurunu Yaşatıyorsunuz

Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlığına düşkün, vatanını ve milletini her şeyin üstünde tutan bir millet olduğuna dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, “Siz değerli gazilerimiz, bu uğurda büyük bedeller ödemiş, yaralar almış ve bu topraklar için kan dökmüş insanlarsınız. Sizlerin bu büyük fedakarlığı, milletimizin hafızasında daima canlı kalacak ve gelecek nesillere örnek olacaktır. Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ile gazilik unvanının verilişinin yıl dönümünü de kutluyoruz. Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin en önemli sembolüdür. Bu mücadelenin kahramanları olan siz gazilerimiz, bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakmanın onurunu yaşatıyorsunuz” diye konuştu.

Sizlerin Fedakarlıkları, Milletimizin Gönlünde Sonsuza Dek Yaşayacak

Vali Yiğitbaşı konuşmasının son bölümünde şu ifadeleri kullandı: “Devletimiz ve milletimiz, sizlerin daima yanında olacaktır. Sizlerin sorunlarını çözmek, ihtiyaçlarınızı karşılamak ve hayatlarınızı kolaylaştırmak için çalışmak, bizler için bir görevdir. Gazilerimize ve şehit ailelerine gösterilen ilgi ve destek, milletimizin vefa duygusunun en güzel ifadesidir. Bugün vesilesiyle, ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum. Sizlerin fedakarlıkları, milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşayacak ve daima hatırlanacaktır. Bu anlamlı günde, bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Ardından Kocatepe Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törene Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekili Hakan Şeref Olgun, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, Belediye Başkan Vekili Mevlüt Varol, kurum müdürleri, gaziler ve askeri erkân katıldı.

Törende Afyonkarahisar Valiliği, İkmal ve Garnizon Komutanlığı, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal günün anlamı ile ilgili bir konuşma yaptı.

Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilciliğini ziyaret ederek, tüm kahraman gazilerimizin bu anlamlı gününü kutladı.

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla kendisinin talimatlarıyla hazırlanan Afyonkarahisar’ın Kahraman Şehitleri Albümü^nün bu kez Kahraman Gazilerimiz için de yapılacağını söyledi.