Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında CHP Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Muhammed Turalı tarafından Afyonkarahisar Belediyesi ile ilgili gündeme taşınan iddialar konuşuldu.

Gözden kaçırmayın

Dört Konu Dört Yorum Dört Konu Dört Yorum

Hem firma hem il Başkanı neden sessiz?

“Gün geçmiyor ki Afyonkarahisar, ulusal basında yer almasın” diyen Gazeteci İsmail Akar, “Bu haftanın gündemi de CHP Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Muhammed Turalı’nın iddiaları oldu. Turalı iddialarını CHP Genel Merkezine gönderdiği şikayet dilekçesinde yazdı. Turalı, iddiaları üzerine CHP Genel Merkezine çağrılarak Gençlik Kolları Genel Başkanı ve iki genel başkan yardımcısı ile görüştü. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal da konuyla ilgili iddialara cevap verdi. İddialar üzerine yorumlar sürüyor. Ancak CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan’dan yayınımızın başladığı şu saate kadar herhangi bir açıklama gelmedi. Hem il başkanı hem de iddialarda adı geçen firmadan tık yok. Konuyla ilgili konuşmaları lazım” dedi.

 

Bu konuların cevabını yargı vermeli

Turalı tarafından dillendirilen iddiaların hukuk tarafından açığa çıkarılması gerektiğini kaydeden Gazeteci Hakan Dilek, “Vatandaş bu iddialara itibar etmiyor. Yaptığımız sokak röportajlarında bunu gördük. Vatandaşın büyük çoğunluğu Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın yanında. Yayın öncesi Sn. Köksal ile görüştüm. Sn. Köksal hem geçmiş dönemin hem de görevde bulunduğu beş ayın denetlenmesi için Sayıştay’a müracaat ettiklerini, denetlenmeyi talep ettiklerini söyledi. Geçmiş 20 yılın hesabını 170 günlük başkandan soramazsınız. İYİ Parti İl Başkanı Mısırlıoğlu bile konuşurken, CHP İl Başkanı Erhan neden sessiz kaldı. Bu olayda bazıları iyi polis, kötü polisi oynuyor” dedi.

 

 İddialar çok vahim, CHP yıpratılıyor

CHP’nin son yerel seçime kadar bu kadar güçlü oy alamadığına değinen Gazeteci Ahmet Tunca, “Halk son seçimde bir teveccüh gösterdi. CHP ülkede birinci parti haline geldi. İktidara aday olan bir parti çok dikkatli davranmalı. Bu dillendirilen iddialar çok vahim. Başta İl Başkanı olmak üzere yetkiler sessiz kalmamalı. Mutlaka konuşmalılar. Eskiler şüyuu vukuundan beter derler. Karşı taraf bu iddiaları balon yapıp, halkın gündemine taşıyacaktır. Bu nedenle CHP yetkilileri mutlaka konuşmalı. Ayrıca ilimizin olumsuz olaylarla gündeme taşınması hiç hoş değil. Güzel gelişmelerle gündeme gelmeliyiz” diye konuştu.

Programda ayrıca Gastronomi Festivali değerlendirildi. Ve Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ile Afyonspor hakkındaki gelişmeler de ele alındı.

 

Yayın sonrası Erhan açıklama yaptı

Basın Odası yayını bittikten sonra CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan’ın açıklaması basına servis edildi. Erhan açıklamasında Ak Parti’yi suçlayarak Belediye Başkanının yanında olduklarını belirtti.