Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ve Gün FM işbirliğinde süren Emniyet Saati programına İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Serap Yılmaz konuk oldu. Yılmaz programda çocuklarımızın yarınlarımız olduğunu kaydederek, “Çocuklarımızı koruyalım” dedi.

Gözden kaçırmayın

Dört Konu Dört Yorum Dört Konu Dört Yorum

Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde okul çevreleri, internet salonları, oyun salonları, tütün satışı ihtimali bulunan işletmeler, iddia bayileri, park bahçelerin denetlenmesi için 3 defa genel uygulama yapıldığını söyleyen Yılmaz, “Çocukların suça konu olmalarının nedenlerini eğitimsizlik, ekonomik yetersizlik, işlevsiz ailelerin etkisi, çevrenin etkisi, arkadaş etkisi, sevgisizlik ve ilgisizlik, şiddete maruz kalma ve sosyal medya olarak sıralayabiliriz: Çocuklarımız yarınlarımızdır. Çocuklarımızı koruyalım” diye konuştu.

Riski önlemek ve güvenlik için çocuğa öğretilmesi gerekenler nelerdir?

Riski önlemek ve güvenlik için çocuğa öğretilmesi gereken basit tedbirleri sıralayan Çocuk Şube Müdürü Serap Yılmaz, “Okula gidiş gelişlerde dikkat edilecek hususlar, evde tek başına kaldığında yapması gerekenler, internet güvenliği, servis araçlarında uyulması gereken kurallar, önemli telefon ve kullanımı, çocuk için güvenli okul, ev, sokak gibi ortamlar oluşturulması çocuklara öğretilmelidir” dedi.

Size teklif edilen sigara, alkol ya da diğer bağımlılık yapan maddeleri kabul etmeyin

Programda okul çevresinde dikkat edilecek hususları sıralayan Yılmaz, “Okul çevrelerinde veya teneffüs aralarında ulu orta satılan şüphe uyandıran yiyecek ve içecekleri satın almayın. Size teklif edilen sigara, alkol ya da diğer bağımlılık yapan maddeleri kabul etmeyin. Kötü alışkanlıkları olan arkadaş ortamından veya gruplarından uzak durunuz gibi telkinler öğretilmelidir” şeklinde değerlendirmede bulundu.