Gün FM’de yayınlanan Nüfus Saati programına Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Erkan Tanyeri konuk oldu. Sürücü belgelerini yenilemeyenlere seslenen Tanyeri sürücü belgelerini son yenileme tarihinin 31 Aralık 2024 olduğunu hatırlatarak yıl sonuna bırakmadan yenilemelerini tavsiye etti.

Gözden kaçırmayın

Dört Konu Dört Yorum Dört Konu Dört Yorum

“Ülkenin geleceğine yönelik politika ve planların yürütülmesinde nüfusun günümüz ve gelecekteki demografik yapısı, gençler, göç, yaşlanan nüfus ve aile planlamasına yönelik konularda sağlıklı verilerin elde edilmesinde büyük önem taşımaktadır” diyen Tanyeri, “Bir ülkedeki nüfusun sosyal, demografik ve ekonomik niteliklerine ilişkin bilgi derlemesini sağlayan nüfus kayıtlarından elde edilen istatistikler, toplumun ihtiyaçlarını karşılama ve hayatlarını daha iyi hale getirmeye yönelik politika ve planların oluşturulmasında en önemli unsurdur. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün projeleri sayesinde Nüfus Müdürlüklerinin teknolojik altyapısı her geçen gün gelişmekte ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmetler sunmaktadır” diye konuştu.

“Genç ve dinamik nüfusumuz, ülkemizin en değerli servetidir”

“Milletlerin gücü ve gelişmişliği, sahip oldukları nüfusun büyüklüğü ile değil, o nüfusun niteliği ve insanlara sunulan hizmetlerle ölçülmektedir” diyen Tanyeri, “Devletimiz, vatandaşlarımızın tümüne daha iyi eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerin sunulabilmesi, gelir düzeylerinin yükseltilebilmesi ve nitelikli bir nüfusa sahip olunabilmesi için uğraş vermektedir. Ülkemizin genç nüfusu, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılındaki en büyük serveti ve güvencesidir. Dinamik ve üretken bir genç nüfusa sahip olan Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Genç ve dinamik nüfusumuz, ülkemizin en değerli serveti, kalkınma ve büyüme yolundaki en önemli teminatıdır. Bu onurlu mirası korumaya devam edeceğiz” dedi.

Son tarih 31 Aralık

Sürücü belgelerini yenilemeyenlere seslenen Tanyeri sürücü belgelerini son yenileme tarihinin 31 Aralık 2024 olduğunu hatırlatarak yıl sonuna bırakmadan yenilemelerini tavsiye etti.