Afyonkarahisar Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılay ve Afyonkarahisar Kadın Kooperatifleri iş birliğinde “Gelenekten Geleceğe Sağlıklı Nesiller” projesi hayata geçirildi.

Gözden kaçırmayın

Dört Konu Dört Yorum Dört Konu Dört Yorum

Afyonkarahisar genelinde uygulanacak proje ilk etapta 9 pilot okulda başladı. Proje ile öğrencilere haftada 3 gün olmak üzere Tarhana Çorbası ve Patatesli Köy Ekmeği ikram ediliyor.

Kocatepe Beldesinde bulunan Büyükkalecik İlkokulu ve Büyükkalecik İmam Hatip Ortaokulunda öğrencilere Tarhana Çorbası ikram eden Vali Yiğitbaşı, öğrencilerle birlikte Tarhana içti.

Haftada 3 Gün Dağıtılacak

Tarhana çorbasının yanında öğrencilere Afyonkarahisar’ın tescilli lezzeti patatesli köy ekmeği de verildiğini dile getiren Vali Yiğitbaşı, şöyle konuştu: "Projeyi bir haftadır Salar ve Kocatepe beldesindeki 10 okulumuzda başlatmıştık. Haftada Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere 3 gün uyguladığımız proje kapsamında bin 150 civarında bir öğrenciye ulaştık. Aldığımız geri dönüşlerde öğrencilerimizin bu projeden çok mutlu ve çorba sonrası çok daha enerjik olduklarını gördük. Tarhana çorbası, fermente bir gıda olduğu için içerisinde barındırdığı prebiyotikler, çocukların bağışıklarını artırıyor. Vücut dirençlerini artırarak mineral ve vitamin desteği sağlamış oluyor. Yaklaşan kış ayları öncesi de öğrencilerimizi bu yönde desteklemek istedik. Hedefimiz ilk etapta merkeze bağlı belde ve köylerde toplamda 10 bin 500 öğrenciye dağıtım yapmak. Daha sonra bu projemizi Afyonkarahisar geneline yaymış olacağız” dedi.

Hijyen Kurallarına Titizlikle Uyuluyor

Tarhanaların ilgili kurumların denetimlerinde Afyonkarahisar'daki Kadın Kooperatiflerinde üretildiğini belirten ve projede hijyen kurallarına titizlikle uyulduğunu söyleyen Vali Yiğitbaşı, “Bu projede tamamen hijyene önem veriyoruz. Tarhanlarımız kadın kooperatiflerinde üretiliyor ve öylelikle kadınlarımızı da desteklemiş oluyoruz. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğümüzün de destekleriyle tüm denetimler yapılıyor. Proje kapsamında ilerleyen günlerde dağıtıma meyve de ekleyebiliriz. Bu projeye katkı veren bütün kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Öğrencilerle sohbet eden, projeye dair görüşlerini dinleyen Vali Yiğitbaşı’na resim yeteneği olan 2 öğrenci sürpriz bir hediye takdim etti. Vali Yiğitbaşı, yakın zamanda vefat eden Kayınpederi Şehabettin Yiğitbaşı’nın karakalem portresini yapan öğrencilere bu anlamlı hediye için teşekkür etti.