Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında son zamanlarda kadına ve çocuklara karşı artan şiddet olayları konuşuldu.

Gözden kaçırmayın

Dört Konu Dört Yorum Dört Konu Dört Yorum

Kadınlar yürüdü ama kadından çok erkek vardı

11 Eylül’ün Dünya Kız Çocukları Günü olduğunu hatırlatan Gazeteci İsmail Akar, “Ne yazık ki kadın ve çocuklara karşı son zamanlarda şiddet olayları arttı. İlimizde de bununla ilgili kadınlarımız ses yükselttiler. Karahisar Kadın Platformu tarafından Zafer Meydanı’nda “Kadına Şiddete Göz Yumma” adı verilen basın açıklaması gerçekleştirildi. CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı ve Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından da Kadınlarımız, Çocuklarımız, Geleceğimiz, Yaşamak ve Özgürlük İçin Yürüyoruz başlığı altında Ali Çetinkaya Tren Garı’nda bir basın açıklaması yapıldı. Etkinlikte CHP Merkez İlçe Başkanı Büşra Dişçioğlu Çetinöz ve Belediye Başkanı Burcu Köksal  konuştu. Her iki konuşmacı da kadın ve çocuklara karşı yapılan cinayetlere değinerek önemli mesajlar verdi” dedi.

PM Üyesi ve Başkanlar neden yoktu ?

 “Alanda kadından çok erkek vardı” diyen Akar sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok fazla güvenlik mensubu da göz çaarptı. Bu arada partinin etkin isimleri yoktu. Gazeteci olarak merak ettim, araştırdım. CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan yoktu. Kendisinin il dışında olduğu söylendi. CHP Kadın Kolları Başkanı Makbule Abay rahatsızlığı dolayısıyla katılamazken, CHP PM Üyesi Yalçın Görgöz’de Muğla’daki parti çalışmasında olduğundan dolayı alanda yerini almadı. Keşke daha fazla kadın katılıp yaşananlara tepkilerini gösterebilseydi. Ne yazık ki şiddet durmuyor. Bir türküde söylendiği gibi kadınlarımıza ve çocuklarımıza kıymayın efendiler diyoruz. Şiddet tamamen yok olsun. Bunun yolu da eğitimden geçiyor. Bilinçli çocuklar yetiştirebilmeliyiz”

Böylesi etkinlikleri partiler üstü görmek lazım

Şiddete ve artan cinayetlere karşı yapılan açıklamalarda katılımın yüksek olmamasına değinerek sözlerine başlayan Gazeteci Polat Yılmaz, “Bazıları böyle yerlerde görünmek istemiyor. Kadın ve çocuklara karşı yapılan saldırılar bizleri derinden üzüyor. Kadını hayatın dışına iten uygulamalar doğru değil. Maalesef erkek egemen bir yapı hakim. Ülkemiz İstanbul Sözleşmesinden çıktı. Biz çıktık ama o sözleşmenin ismi hala İstanbul Sözleşmesi olarak duruyor. Son günlerde 6284 sayılı yasa gibi kadını koruyan yasalara karşı saldırı söz konusu. Bu gibi yasaları daha gür sesle savunmalıyız. Bunun için alanda daha fazla katılımcı olmalı. CHP’nin açıklamasında yaklaşık 200 kişi varsa bunun yarısından fazlasını erkekler oluşturuyordu. Elbette erkeklerde katılmalı ama kadınlarımız daha fazla olmalı. Ayrıca her türlü etkinlikte yer alan diğer partilerin temsilcilerini de göremedim. Bu konu partiler üstü bir konudur. Her kesimden insan katılabilirdi. Mesela benzer durum Ak Parti’nin Gazze yürüyüşünde de vardı. Bu etkinliğe de partililer dışından çok fazla katılım göremedim. İnsanlar ekonomik sorunlarıyla boğuşurken toplumsal sorunlarla ilgilenemez durumda” dedi.

Programda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Afyonkarahisar temasları ile yeni açıklanan yeni vergiler de değerlendirildi.