Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, gündeminde gaziler ve şehit ailelerinin yer aldığı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gözden kaçırmayın

Dört Konu Dört Yorum Dört Konu Dört Yorum

Açıklamada, şehitler ve gaziler için duyduğu saygıyı dile getirerek, şunları ifade etti:

"Değerli şehit anneleri, babaları, şehitlerimizin emanetleri kıymetli eşleri ve kahraman gazilerim, milletimizin en zor zamanlarında bu toprakların kahraman evlatlarını bir araya getiren derneğimizin basın açıklamasına hoş geldiniz. Bu topraklar, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Dumlupınar’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bizlere emanet olan kutsal vatan topraklarıdır."

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN BÜTÜNLÜĞÜNE TEHDİTLER

Kumartaşlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik tehditlere dikkat çekerek, "Binlerce şehidimizin ve gazimizin kanına giren, dış güçlerce desteklenen cani terör örgütü ve sözde siyasi temsilcilerinin yaptıklarını aziz ve vakur milletimiz asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Şehitlerimizin kanı şimdiye kadar yerde kalmamıştır ve bundan sonra da kalmayacaktır!" dedi.

MECLİSTEKİ KANUN TEKLİFİNE TEPKİ

Ayrıca, bölücü terör örgütünün ve bazı siyasi temsilcilerin terörist başı Abdullah Öcalan’a özgürlük talebinin meclis komisyonlarına taşınmak istendiğini belirtti. Kumartaşlı, 8 Ekim 2024 tarihinde sunulan 110 maddelik kanun teklifinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"Bu deli saçması tasarı komisyona gelirken hamasi vatan ve millet nutukları atanlar nerededir? Yoksa bir oldu bittiye getirilip milletimizin sinir uçlarına dokunmak mı istiyorlar? Böyle bir şeyi asla yapmalarını öneriyoruz! Uyuyan sinir uçlarımız uyandırılırsa, önünde duramayacakları bir sele maruz kalacaklarını asla unutmasınlar!" diye ekledi.

EKONOMİK SIKINTILAR VE HAK ARAYIŞI

Kumartaşlı, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden şehit aileleri ve gazilerin durumu hakkında da bilgi vererek, "Şehit ailelerimiz 8500 lira, gazilerimiz asgari ücret düzeyinde maaş alırken, bir de böyle bir yara açılmasını kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz!" dedi.

HÜKÜMETE VE MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Son olarak, hükümet ve milletvekillerine çağrıda bulunarak, "Bu deli saçması kanun teklifinin söz konusu bile edilmemesini talep ediyoruz. Bu durumu lanetleyen açıklamalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.