HPB Cerrahi Derneği Bölgesel Toplantısı, organ nakilleri ve karaciğer, pankreas, safra yolu tedavileri üzerine uzmanların katılımıyla Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi.

Gözden kaçırmayın

Dört Konu Dört Yorum Dört Konu Dört Yorum

Türk Hepato Pankreato Bilier (HPB) Cerrahi Derneği’nin bölgesel toplantısı, ilimizde bir termal otelde yapıldı. Toplantıya, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Dernek Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kerem ve çeşitli illerden 80’e yakın hekim katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ’nün organ nakli konusundaki çalışmalarını ve bu tür toplantılara ev sahipliği yapmanın önemini vurguladı. Prof. Dr. Okumuş, karaciğer, pankreas ve safra yolları patolojilerinin ele alındığı bu toplantının, alanında uzman cerrahlar için ufuk açıcı olduğunu belirterek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantının ilk oturumunda, AFSÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Sezgin Yılmaz, "ERCP’nin Dünü – Bugünü – Geleceği" başlıklı bir sunum yaptı. Yılmaz, AFSÜ Genel Cerrahi Kliniği’nin Türkiye’nin önde gelen ERCP uygulama merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, eğitim faaliyetleriyle de önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Aynı oturumda Dr. Öğr. Üyesi Mehlika Bilgi Kırmacı ise "Safra Kaçakları Erken Dönem Takip Prensipleri" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

İkinci oturumda Doç. Dr. Murat Akıcı, "Kist Hidatik Hastalarında Cerrahi Tedavi Prensipleri" konusunu ele alırken, Doç. Dr. Murat Çilekar, "Kist Hidatik Hastalarında ERCP Endikasyonları" hakkında katılımcıları bilgilendirdi.