MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, "Ortak Geçmiş, Birlikte Gelecek" sloganıyla mantıklı bir değişim için yola çıktıklarını söyleyerek, “Afyon Ege'nin kayan yıldızına dönüştü” dedi.

Gözden kaçırmayın

DEMOKRASİ HERKESE LAZIMDEMOKRASİ HERKESE LAZIM

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) iş insanlarına projeleri hakkında bilgiler verdi. Küçükkurt, iş dünyasına projelerini anlatan ilk Belediye Başkan adayı oldu. 
Toplantının ilk kısmı basına açık olurken soru cevap bölümünde toplantı basına kapatıldı. Toplantıda; ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Danaoğlu, MHP İl Başkan Yardımcısı ve KAÇEP İl Temsilcisi Av. Nesrin Çelikbilek, ATSO Üyesi iş insanları hazır bulundu. MHP MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak'ın toplantıya TBMM'deki programı nedeniyle katılamadığı öğrenildi.
MHP ADAYI KÜÇÜKKURT VE YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Toplantının açış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser yaptı. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi ile yeni dönem için yerel yöneticilerin seçileceğini belirten Başkan Serteser, "Partiler kadar sivil toplum kuruluşlarının, iş dünyasının sivil toplum kuruluşlarının, ekonomi sivil toplum kuruluşlarının, vatandaşlarla birlikte iş dünyasını temsil eden Ticaret ve Sanayi Odamızın da Belediye Başkan adaylarımızın projelerinden haberleri olması gerekmektedir. Belediye Başkan adaylarımıza sorular sormamız gerekmektedir. Partilerimiz hakikaten Ticaret ve Sanayi Odamızı önemsiyorlar. Bizde Meclis Başkanımızla birlikte Oda yönetimi olarak bizi arayan partilerin Belediye Başkan adaylarına projelerini ve kendilerini anlatma fırsatını bizi arama sıralarına göre verdik. Bu partilerimiz bizleri yani iş dünyasını önemsemektedir. Bundan dolayı MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt ve tüm yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. Projeleri dinledikten sonra Sayın Başkan Adayına görüş ve önerileri sunup yanıtlaması için sorular soracağız. Güzel bir toplantı olmasını diliyoum." dedi.
AFYON OLARAK EGE'NİN İNCİSİYİZ AMA BİRİNCİSİ DEĞİLİZ
ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten’de yaptığı konuşmada şunları kaydetti: 
"31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere katılan tüm adaylara başarılar diliyoruz. Biz burada iş insanları ve meslek grupları olarak mevcut Belediye ile çok iyi çalıştığımız takdirde Afyonumuzun potansiyelini ön plana çıkarmamız gerekiyor. İş insanları olarak potansiyelimizi ortaya çıkarabilmemiz için yerel yönetimlerle devam işbirliği içinde olma çabası ve gayretinde olacağız. Bu nedenle bizim Afyonumuzun potansiyelini daha yukarılara taşıyacak bir yerel yönetime ihtiyacımız var. Ege'nin incisiyiz ama birincisi değiliz. Ege Bölgesinin birincisi olamasakta eğitimde, kültürde, ihracatta daha iyi yerlere gelmemiz gerekiyor. Bence gastronomi de bir çıta yükseldik. Ama gastronomiyi destekleyecek olan eğitim politikaları veya uygulamaları, kültür çalışmaları ve faaliyetlerinin de arttırılması lazımdır. Biz belki burada kopya veriyoruz ama her şeyden önce Afyonumuzun daha mutlu, daha yaşayan bir şehir olması noktasında daha çok konuşabilmesi için sözü Sayın Sezer Küçükkurt'a bırakacağım. Afyonumuzla ilgili kafamızda olan tüm soruların yanıtlanması için biz bu hafta tüm Belediye Başkan adaylarımızı dinleyeceğiz." 
AFYON EGE'NİN KAYAN YILDIZINA DÖNÜŞTÜ
MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, MHP MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak'ın, TBMM'deki programı nedeniyle toplantıya katılamadığını belirterek, katılımcılara olan selamlarını iletti. Küçükkurt, "Afyonkarahisarımızın geçmişi 4 binli yıllara kadar uzanan tarihin nişanesi eserleri, doğal güzellikleri, yolların kesiştiği kavşak noktası olması, geniş ve bereketli ovalarındaki tarımsal üretimi ve cevval beşeri kadrosuyla büyük bir potansiyeli bünyesinde barındıran güzide bir şehirdir. Maalesef bu potansiyeli verimli olarak kullanamamaktadır. Ege'nin parlayan yıldızı olarak anıyoruz. Ama Ege'nin parlayan yıldızı olmak için çıktığımız yolda şehrimiz adeta kayan bir yıldıza dönüştü. Bizlerin gayesi; Şehrimizin sahip olduğu potansiyeli, belediyemizin, özel sektörümüzün ve merkezi hükümetin imkanlarını sonuna kadar kullanarak Türk şehir kültürünün ortaya koyduğu, milletlere örnek olmuş medeniyetimizden aldığımız ilhamla, köklü şehircilik anlayışımızı yenilikçi bir formla tamamlayıp 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' öğüdüyle Şehri Karahisarımızın her karışına sadece önümüzdeki 5 yılın değil nice yüzyılın tohumlarını atmaktır." dedi.
BİZİM ANLAYIŞIMIZDA SİYASET TACİRLİĞİNE YER YOK
"Bizim yönetimimizin temel prensibi ortak akıl, birlikte yönetimdir. Birlikte çalışıp, birlikte üretip, birlikte istihdam sağlamayı ve bu şehri bölgenin üretim üssü, huzur ve refah şehri haline getirmeyi hedefliyoruz." diyen Başkan Adayı Küçükkurt, "Sadece Türkiye'de değil, dünyada yaşanabilir kentler sıralamasında sıralamasın da üst sıralarda yer alan bir Afyonkarahisar hedefindeyiz. Sabahları insanların arı gibi işlerine koşuştuğu, çalıştığı bir Afyonkarahisar hedefliyoruz. Nüfusu azalan değil artan 2029 seçimlerine büyükşehir olarak girecek bir Afyonkarahisar hedefindeyiz. Afyonkarahisarı'ın  değerli iş insanları bu hedeflere ulaşma yolundaki önemli paydaşlarımızdır. İş insanlarımız ne kadar güçlü olursa, hedeflerimize ulaşmak o kadar kolaylaşır. İş insanlarımız ne kadar çok üretirseniz o kadar çok insanımız, iş, aş sahibi olur. İş insanlarımız kendilerini ne kadar güvende hissederlerse şehrinizin sanayisi o kadar güçlenir. Bizler bunun farkında ve bilincindeyiz. Az önce saydığım hedeflere ulaşmak için 9 başlıkta 55 ayrı proje hazırladık. Her bir projede şehrimizin kronikleşen sorunlarına çözüm bulmayı hedefledik. Projelerimizin gerçekleşebilir makul projeler olmasına özellikle dikkat ettik. Hayal tacirliği bizim siyaset yapma biçimimiz olamaz. Ben 55 projeyi tek tek anlatıp değerli vakitleri almayacağım. Üç yıl önce hazırlanmış değerli iş insanlarının da emeğini içeren basında haber yapılmış, Sanayi Bakanlığında imza aşamasına gelmiş projeleri yeni diye sunmak gibi ahlak dışı tutum içerisinde de girmeyeceğiz." diye konuştu.
İŞ DÜNYASININ EMEĞİNİN YOK SAYILIP TEK SİYASİ GÖRÜŞE MAL EDİLMESİNE KARŞIYIZ
Birinci Organize Sanayi Bölgesi'nde tüm parsellerin dolduğunu hatırlatan Başkan Adayı Küçükkurt, "Malumunuz birinci OSB'de parsellerin tamamı dolu. Sinanpaşa ilçemizde yer alan Yeşil OSB'ye ise yatırımcılar akın akın gelmektedir. Hatta 100. Yıl OSB'de 3 yıldır yoğun ilgi görmektedir. Biz de elimizdeki bu sanayileşme hamlelerini desteklediğimiz gibi tarıma dayalı OSB Bölgesi projemiz ile şehrimizin ekonomik gelişimi sürdürmesini arzu ediyoruz. Tüm bu projelerin destekçisi olduğumuz gibi karşı durduğumuz husus ise yine vurgulamak istiyorum ki değerli iş dünyasının çabalarının tek bir siyasi görüşe mal edilerek sizin emeklerinizin yok sayılmasıdır. Görüşlerimizi bu şekilde ifade ettikten sonra değerli iş insanlarını yakından ilgilendirdiğini düşündüğüm bazı projelerimizden izninizle bahsetmek istiyorum." şeklinde konuştu.
TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB OLUŞTURACAĞIZ
Üreticinin üç temel ihtiyacının olduğuna dikkat çeken Başkan Adayı Küçükkurt, şu ifadelere yer verdi: "Üreticinin; Ulaşım, hammadde temini, vasıflı iş gücü üç temel ihtiyacıdır. Ulaşım kolaylığı için Lojistik Merkezi ve ve yeni Kamyon Garajı projelerimiz hazıdır. Karayolları ve demiryollarının kesiştiği lokasyonumuzda bir lojistik merkezi kuracağız ve bu merkezde dev lojistik firmalarına Aktarma Merkezleri kurma imkanı vereceğiz. Yeni ve modern bir Kamyon Garajı inşa edeceğiz. Kamyoncularımızın tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı bu garajda olası tüm sorunların çözümü için 24 saat hizmet verecek bir irtibat ofisi kuracağız. Ham madde teminini kolaylaştırmak adına tarımsal üretimimizin endüstri ürününe dönüşebilmesi için tarıma dayalı ihtisas Organize Sanayi Bölgesi oluşturacağız. Böylece örnek olarak söylemek gerekirse Şuhut ve Sandıklı'nın patatesi, Sarık köyü, İsmail köyü ile Küçükçobanlı köyünün domatesi, Fethibey, Beyyazı ve Çıkrık'ın salatalığı Tarıma Dayalı İhtasas OSB'de endüstri ürününe dönecektir. Dayalı İhtasas OSB'si ile çiftçimizin elinde ürettiği ürün kalmayacak ve değerinde satılacaktır. Kooperatifleşme artacak, aracıların, komisyoncuların çiftçimizi esir alması engellenecek. Yerli yatırımcılarımız desteklenecektir. Hammaddeye ulaşım maliyeti çok düşük olacağı için üreticimizin rekabet gücü artacak. Şehri tanıtıcı, şehrin tarihi ve doğasını çağrıştıran markalar oluşturulacak. Üretim aşamasında ciddi bir istihdam meydana getirilecek. Atık Su Arıtma Tesisine ilave edeceğimiz Gübre Üretim Tesisi ile yılda yaklaşık 2.500 ton gübre üretimi gerçekleştirilecek ve bu üretimi çiftçimizi destek desteklemek için kullanacağız. Çiftçimizin yaşadığı yerden kopmadan üretime dahil olmasını ve refah düzeyinin artmasını sağlayacağız."
YENİ İSTİHDAM KAPILARI OLUŞTURACAĞIZ
İş gücü konusunda ciddi eksikliklerin olduğunun farkında olduklarının altını çizen Başkan Adayı Küçükkurt, "İş gücü konusunda ciddi eksiklikler olduğunun farkındayız. Vasıflı eleman ihtiyacının karşılanabilmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olacağız. Yurt dışı eğitim programları dahil olmak üzere her türlü çalışmayı destekleyeceğiz. Tüm imkanları ve tüm fonları kullanarak merkezi hükümet, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları gibi tüm dinamikleri harekete geçirerek aralarında koordinasyonu belediye vasıtasıyla sağlayarak yeni üretim alanları, istihdam kapıları oluşturacağız. Çünkü belediye istihdam kapısı değil, istihdam arayıcısı olmalıdır. Belediye Başkanı aracı bir gerçekleştirici olarak tüm fonları ve argümanları kullanarak yeni istihdam sahaları oluşturma amacıyla sivil toplum kuruluşları, sanayi ve ticaret odaları, meslek örgütleri ve iş insanları ile uyumlu çalışmalıdır." ifadelerini kullandı.
PLANLADIĞIMIZ ORGANİZASYON VE FESTİVALLERLE 10 MİLYAR TL GİRDİ HEDEFLİYORUZ
Şehir tanıtımında festivallerin etkin rol oynadığına dikkat çeken Başkan Adayı Küçükkurt,  şöyle konuştu: 
"Bir şehrin tanıtımında bilindiği üzere festivaller çok önemlidir. Son yıllarda şehrimizde festivaller düzenlenmeye başlamıştır. Şehrin tanıtımına katkı sağlamak gibi bir faydası olan bu festivaller belediyemizde ve ATSO'ya ciddi bir bütçe oluşturmaktadır. Fakat yeterli düzeyde ekonomik bir girdi sağlanamamaktadır. Bu sürdürülebilir bir yapı değildir. Şehrin yurt dışındaki gurbetçiler dahil tüm dinamikleri harekete geçirerek festivalleri uluslararası festival boyutuna getirmemiz gerekmektedir. Sizlere soruyoruz, bölgemizdeki tek gastronomi şehri olan Afyonkarahisar, bu kapsamda yaptığı festivallerde ne kadar adından söz ettirebilmiştir? Şehrimize ne kadar turist ve girdi sağlanmıştır? Daha da somutlaştırırsak örneğin Adana'da 2023 Gastronomi Festivalinde 420 ton et tüketilmiştir. Tüketilen et yaklaşık olarak 4 milyon kebap olarak satılmıştır. Maddi getirisini bu arada siz düşünün. Şehrimizde düzenlenen organizasyon ise festivalden ziyade bir tadım standı gibi planlandığı için sadece Belediyemize bütçeyi oluşturmaktadır. Bizim yapacağımız organizasyonlar ile şehrimize yaklaşık 10 milyar TL girdi sağlanması hedeflenmektedir. Bunun yanında 365 gün hizmet verecek yöresel lezzetlerimizin şehirlerarası yolculara ulaşabilmesi düşüncesiyle tasarladığımız çevre yolu üzerinde uygun lokasyonlarda özgün Afyon mimari tarzıyla modernize gastronomik sokakları inşa edilecek. Değerli girişimcilerimizin kullanımına sunulacaktır."
AFYON MERMER MADEN İHRACATÇILAR BİRLİĞİNİ KURACAĞIZ
Afyonkarahisar Mermer Maden İhracatçıları Birliği'nin kurulması sayesinde ilimizin sektörde söz sahipliğinin daha da artacağına değinen Başkan Adayı Küçükkurt, şunları söyledi: 
"Coğrafi işaret tescilli Afyon mermerimiz ile hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda tanınılırlığı pekişmiş olan birbirinden değerli zengin maden ürünleri, çeşitliliği ve güçlü makine altyapısıyla pazarın öncüsü olan ilimizde kurulacak bir Afyonkarahisar Mermer Maden İhracatçıları Birliği sayesinde ilimizin sektördeki söz sahipliği daha da artacaktır. Sektöre yön veren olma hususunda elimizi güçlendirecek küresel pazarda rekabet edebilmeleri açısından sanayicimize katkı sağlayacak dış ticaretin ilimiz çıkarlarına uygun bir şekilde gelişimine katkıda bulunacak. İhracatçılar arasında mesleki etiği dayanışmayı sağlayacak, ihracatçılar arasında işbirliğini geliştirerek, ihracat yapanları bir araya getirerek, böylece ihracat oranlarını artırarak ilimiz ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacak, istihdama katkı sağlayacak sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve kuruluşlarıyla, özel sektör kuruluşları, ulusal ve uluslararası kuruluşlar huzurunda üyelerin birbiriyle diyaloglarının gelişimine katkı sağlayacak. Pazar araştırması ve analizi eğitimi, eğitim ve danışmanlık hizmetleri ihracat teşvikleri ve teşvik programlarının yönetimi, ticaret fuarları ve etkinliklerin düzenlenmesi gibi faaliyetler noktasında sanayicimize katkı sağlayacak. İşletmelerin ihracat süreçlerini kolaylaştırma noktasında işlemleri kolay kılacak. Böyle bir yapının ilimizde tesis edilmesinde göreve geldiğimizde Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı olarak üzerimize düşen desteği sunmaya hazırız. Afyonkarahisar, Mermer Maden İhracatçıları Birliğine ek olarak ulaşım ağlarının kesiştiği kavşak noktasında yer alan, mermeri,  termalin,  zaferin başkenti olma özelliklerini gastronomi şehri olma sıfatıyla taçlandıran Şehri Kahisarımız mermer ürünlerimizin sergileneceği bir uluslararası fuar organizasyonuyla da değerli sanayicilerimize katkı sunmaktan gurur duyacağız. Unutulmamalı ki bizim kadar zengin bir mermer madeni altyapısı bulunmamasına rağmen Bursa ilimizde düzenlenen Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı, ülkemizde konusunda tek ihtisas fuarı olarak dikkat çekmekte ve küresel birlikteliği oluşturan önemli bir yapı haline gelmiş bulunmaktadır. Sayısal verileri göz önüne aldığımızda 2023 yılında 600'ün üzerinde renk ve desende ağırlıkları 10 tondan, 26 tona kadar değişen toplam 50 bin ton ağırlığında 2 bin 200 blok mermen'in sergilendiği fuar, sektörün ihtiyacına büyük güç katmıştır. 2023 yılında Hindistan başta olmak üzere önemli yatırımcıları Bursa'da sektör temsilcileriyle buluşulan fuar sektör ihracatına ve rekabetçiliğine güç katmaya devam etmektedir. Böyle bir gücün ilimize gelmesinde değerli iş insanlarımızla önce olmaya hazırız."
AFYON'DA 2. ÇANAKKALE RUHUNU OLUŞTURUP İNANÇ TURİZMİNİ DE HAREKETLENDİRECEĞİZ
Kocatepe’de panoramik müze ile ikinci Çanakkale ruhunu Afyonkarahisar'da yaşatmak istedikleri belirten Başkan Adayı Küçükkurt, şunları kaydetti: 
"Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda tarih turizmini canlandırmak amacıyla kültürel zenginlik ve çeşitliliğin korunarak geliştirilmesi, gelecek nesillere aktarılması, kültür ve sanat faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ile milli kültür ve ortak değerler etrafında toplumsal bütünlüğün dayanışmanın güçlendirilmesi amacıyla ilgili tüm kuruluşlarla birlikte Kocatepe öncelikli yapacağımız panoramik müze ve faaliyetleriyle ikinci Çanakkale ruhunu Afyonkarahisar topraklarında yaşatacağız. Gizemli şehir Afyonkarahisarımız ile ilgili Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesinde ifade ettiği üzere 'Bu şehirde öyle bir ruhaniyet var ki, gelenlerin kalp gözü açılır, insan bağ ve bahçelerinde bütün gam ve kederlerinden sıyrılır, adeta yeniden doğmuş gibi olur.'  Evliya Çelebi 400 yıl öncesinde Afyonkarahisar'nin sahip olduğu manevi iklimi bu şekilde tanıklık etmiş. Burası Anadolu'da Mevleviliğin Konya'dan sonra ikinci merkez olarak bilinmesine rağmen Mevleviliğin teşkilatlanması bakımından ise ilk merkezdir. İnsanlığın içinde bulunduğu duruma bakıldığında Mevlana Celalettin Rumi'nin barış ve sevgi dolu felsefesine ne kadar ihtiyaç duyduğumuz ortadadır. Hal böyleyken şehrimizin bu ürünün sadece 40 Hatimli Aşure dağıtımıyla sınırlandırmamak gerektiği düşüncesindeyiz. Bizim yönetimimizde Afyonkarahisar inanç turizminin de merkezi durumuna gelecektir. Huzur ve barış felsefesi Afyonkarahisar'dan Türkiye'ye ve tüm dünyaya dalga dalga yayılacaktır."
YENİ BİR UYDUKENT BÖLGESİ OLUŞTURACAĞIZ
MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, sözlerine şöyle devam etti: 
"Sunmuş olduğumuz proje tanıtım kitapçığımızda yer alan partimizin kuruluşunun 55'nci yılından hareketle Afyonkarahisarımıza özel 9 ana başlıkta hazırlamış olduğumuz projelerimizden bazılarını anlatarak sunumumu sonlandırmak istiyorum. Akabinde gelecek sorularla birlikte Afyonkarahisarla ilgili olarak hasbihal etmek istiyorum. Projelerimizden bir tanesi yeni bir Uydukent oluşturulmasıdır. Yaklaşık 35 yıl önce planlanan şehrimizin gelişme ihtiyacını karşılayan bir bölge olan Uydukent, Afyonkarahisar'ın çevresindeki yeni yapılaşma merkezleri belirlenerek alt yapısı hazır arsa çalışmaları yapılacaktır. Dar gelirli hemşehrilerimize kendi arsası üzerine kendi evini inşa edebilme imkanı sağlanacak. Şehrin doğu yakasında bulunan yamaç ve tepelerde yapılaşma özendirilecek. Bu bölgelerde oluşturulacak imar alanları ile tarım alanları kurulacak. Depreme karşı geçmişte olduğu gibi sağlam zeminlerde yapılaşma sağlanacak. Belediyemize ait şehrimizin farklı noktalarında yer alan arsalar imar düzenlemeleriyle dar gelirli hemşehrilerimizin ev sahibi olabilmeleri için kullanılacak. Toplamda 6 bin konutluk arsa üretilecek hak sahipleri kura ile belirlenecek."
KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSU ADİL ŞEKİLDE ÇÖZÜLECEK
Kentsel dönüşüm konusundaki projesini de anlatan Başkan Adayı Küçükkurt, şu ifadeleri kullandı: "Kentsel dönüşümle ilgili Afyon karahisar'ın yaşadığı sıkıntıları kaybettiği zamanı hepimiz biliyoruz. Bununla ilgili bir çoğunuzla defalarca sohbet ettik, konuştuk. Maalesef siyasi çekişmeler nedeniyle sonuca ulaştırılmayan kentsel dönüşüm projelerinin, hak sahiplerinin mağduriyetine izin verilmeden gerçekleştirilmesi sağlanacak. Yeniden oluşturulacak istişare heyetleriyle hak sahipleri bir araya getirilecek ve en adil, en akılcı, en uygun çözüm yolları en kısa sürede uygulanacak."
KURTULUŞ CADDESİNE ALTERNATİF GÜZERGAH OLUŞTURULACAK
Kültür ve sanat etkinliklerinin toplumun her kesimi için planlanacağını anlatan Başkan Adayı Küçükkurt, "Kültür ve sanat, çevre etkinlikleri çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz, engellilerimiz, yaşlılarımızın katılımlarıyla ayrı ayrı düşünülerek etkinlikler organize edilecek. Şehir Tiyatrosunun imkanları geliştirilecek. Sinema, konser, sergi etikinlikleri desteklenip geliştirilecek. Önem verdiğimiz çalışmalardan bir tanesi güney çevre yolu projemizdir. Kanlıca, Hıdırlık, Olucak güzergahı bir tünelle Alparslan Türkeş Köprüsünün bulunduğu güzergaha bağlanarak Kurtuluş Caddesinin alternatif güzergahı oluşturulacak. Bu sayede şehir trafiğinde rahatlama yaşanırken, Kanlıca bölgesiyle tarihi kent dokusunun bulunduğu bölgelerde birbirine bağlanmış olacak.  Erenler Mahallesi'nde AKÜ ANS Kampüsü girişinde öğrencilerin güvenlik geçişi için alt geçitler yapılacaktır. Yine orada üzücü bir kaza meydana geldi. Otogar kavşağımızda ve OSB kavşaklarımızda köprülü geçitlerinin yapılması sağlanacak. Karayolları birimleri ile koordineli bir şekilde bu 2 kavşağın tamamlanması sağlanacak. Trafik yükünün ağır olduğu Fuar kavşağı Şehitler Camii önünde alt geçit yapılarak trafik akışı rahatlatılacak." dedi.
AFYONLU HİZMETE KOLAYCA ULAŞACAK
"Her geçen gün nüfusu artan yüzölçümü genişleyen Afyonkarahisar'da belediye hizmetlerinin tek bir noktadan verilmesi sıkıntılar oluşturmaktadır." diyen Başkan Adayı Küçükkurt, "Afyon'lu hizmetin peşinden koşan değil, hizmete kolayca ulaşan olmalıdır. Şehrin muhtelif bölgelerinde hizmet erişim noktaları kuracağız. Rutin belediyecilik hizmetleri semtlerde verilecek. Bu noktalarda halk etmek, satış hizmeti, zabıta noktası, ATM su ve fatura tahsil merkezi, Sosyal Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi gibi birimler hizmet verecek. Yine önem verdiğimiz çalışmalarımızdan bir taneside Kent Konaklarıdır. Mahallelerimizdeki sosyal etkinlik alanlarının azlığı büyük bir eksikliktir. Belediyeye ait taşınmazlar üzerinde tüm hemşerilerimize hizmet verecek sosyal donatılar kurulacak. Kent Konakları adını verdiğimizi bu tesislerde emeklilerimizin buluşma mekanları, çocuk eğitim atölyeleri, gündüz bakımevleri, oyun ve spor oranları, meslek ve hobi atölyeleri, kadınlara yönelik eğitim salonları yer alacak. Gençler için okuma ve internet alanları oluşturulacak." ifadelerini kullandı.
KADINANA SUYU MARKALAŞTIRILIP ŞİŞELENECEK
Kesimhane atıklarının değerlendirileceğini dile getiren Başkan Adayı Küçükkurt, "İlimizdeki tesislerin ve kesimhanelerinin atıklarını değerlendireceğimiz bir kan unu fabrikası kurarak aynı tesisle hayvan maması üretimi de gerçekleştireceğiz. Atıkların bertarafıyla birlikte istihdam sağlanırken, hayvan barınağındaki sokak hayvanlarının bakım maliyetinin bu şekilde ortadan kaldıracağız. Kadınana suyu ilimizde yaygın bir efsaneye sahip olan Kadınana kaynağı başta olmak üzere içme suyu kaynakları tespit edilerek kurulacak tesislerde şişelenecek şişe ve damacana sularımız 'Kadınana Suyu' adıyla markalaştıracak. Ulaşım maliyeti minimum düzeyde olacağı için halkımız ucuz kaynak su içecek. Burada bir yanlış anlamayı önlemek için belirtmekte fayda var. Projemizde sadece Kadınana kaynağından akan bugün hemşehrilerimizin birçoğunun gidip suyunu doldurup gelebildikleri noktada bu suyun kaynağının kesilerek ücretsiz su imkanının ortadan kaldırılması söz konusu değildir. Biz şehrimize ait bir markanın oluşturulmasını istiyoruz.  'Kadınana' suyu adı altında alternatiflerini oluşturduğumuz kaynaklardan şişeleme imkanı sağlanarak Kadınana suyu markasını oluşturmak istiyoruz." şeklinde konuştu.  
İLİMİZİN LEZZETLERİNİ TANITIP PAZARLAYACAĞIZ
Başkan Adayı Küçükkurt, sözlerine şöyle devam etti: 
"Ülke ulaşımında bir kavşak noktası durumunda olan şehrimizde yolların kesiştiği 3 noktada tarihi Afyon Evleri görünümünde Gastronomi Sokakları inşa edilecek ve ilimizin lezzetlerinin tanıtımı ve pazarlanması sağlanacak. Bu sokaklar, elektrikli araç şarj istasyonlarıyla birleştirilecek. Çağımızda artış gösteren elektrikli araçlarını şarj etmek isteyen yolcular, şarj bekleme süresi içerisinde bu çarşılarımızda zaman geçirecekler. Geçmişimizde olduğu üzere birçok meslek alanında benzer faaliyeti gösteren hemşehrilerimizin, esnafımızın bir araya gelebileceği Esnaf Meslek Siteleri kuracağız. Ev Hanımları Üretiyor projemiz vatandaşlarımızın kolay ulaşım sağlayıcı lokasyonlarda başta tekstil olmak üzere yöresel ürünler imalatı, gıda, kurutma ve paketleme üniteleri ve benzeri tesisler açılacak. Kadınlarımız aldıkları siparişleri ellerinde üretebilecekleri gibi bu tesislerde de çalışarak üretim sürecine dahil olacak. Bu alanda ihtiyaç olan gerekli eğitim yapacağımız Kent Konaklarında verilecek." 
ÜÇ PROJE 12 BİN 500 HANENİN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK
Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, sözlerini şöyle tamamladı: 
"Belediyemize ait 25 bin metrekarelik bir alanda 3 bin kw kapasitesindeki güneş enerji santrali projesi hayata geçirilecektir. İKi bin kw kapasiteli jeotermal enerji santrali projeside hayata geçirilecektir. Atık Su Arıtma Tesisinrde 400 kw kapasiteli bir biogaz elektrik üretimi sağlanacaktır. Bu 3 projeyle toplamda 12.500 hanenin elektrik ihtiyacı karşılanabilecektir. Büyük Zafer Parkıile, Büyük Taarruz ve Büyük Zaferin ön plana çıkacağı şekilde yeni bir park düzenlemesi yapılacak. Milli Mücadele kahramanlarının hatıralarının yaşatılacağı bu parkta Milli Mücadelenin ölümsüz sahneleri canlandırılacak. Türk tarihi ve kültürü içerikli park düzenlemeleri böylelikle gerçekleştirilmiş olacak. Belediye Huzurevi projemizle yıkıldıktan sonra yıllardır yapılamayan Huzurevinin devlet imkanlarıyla yapılmasının takipçisi olunacak. Eski Huzurevi eski yerinde devlet imkanlarıyla yeniden yaptırılacak. İlaveten belediye imkanları ile ikinci bir Huzurevi de yeniden inşa edilerek hizmete alınacak. Bunlar projelerimizden birkaçıdır. Sözün başında belirttiğimiz hepimiz birbirimizi tanıyan bilen insanlarız. Bu camianın içerisinden gelen insanlarız. 'Ortak geçmiş, birlikte gelecek' sloganımızla değişim ama mantıklı bir değişim diyerek seçmenlerimizin ve iş dünyamızın desteklerini ve dualarını beklediğimizi belirtmek istiyorum."