Gözden kaçırmayın

BAŞKAN KÖKSAL’IN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJIBAŞKAN KÖKSAL’IN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Bünyesinde Yumlu Gündüz Bakımevi ve Yumlu Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezi’nin bulunduğu Yumlu Sosyal Tesisleri’nin açılışına MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, İGM Başkanı Mehmet Siper, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci, bazı ilçe belediye başkanları, Belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı Gazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Yalçınkaya yaptı.

“Bugün burada çok değerli bir yaşam merkezinin kapılarını açıyoruz” diyen Yalçınkaya, şunları kaydetti: “Bu tesiste kadınlarımız aile bütçelerine katkı sağlayacak ve çocuklarını gündüz bakımevi kreşine emanet edebilecekler. Bu tesisin arazilerini kazandıran Milletvekilimiz Mehmet Taytak’a, Belediye Başkanımız Burcu Köksal’a ve hayırsever Yumlu ailesine çok teşekkür ederim”

"Burası sosyal bir yaşam alanı"

Daha sonra kürsüye Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal geldi. Köksal şunları kaydetti:

“Bugün Gazi Mahallesinde sözünü verdiğimiz bir hizmeti hayata geçiriyoruz. Burası sosyal bir yaşam alanı. Burada iki önemli hizmet verilecek. Bir tarafta gündüz bakımevi var. Diğer tarafta kadın dayanışma ve eğitim merkezi bulunuyor. Burada Diyetisyen ve Psikolog hizmeti sunulacak. Kurumlarla işbirliği yapılarak çeşitli eğitimler gerçekleştirilecek. Kadın güçlenirse, aile ve toplum güçlenir. Aile ve Nüfus 10 yılı kapsamında aileyi destekleyen projeleri önemsiyoruz. Bu tesisin hayata geçmesinde emekleri olan Milletvekilimiz Mehmet Taytak’a, Yumlu ailesine ve Belediye çalışanlarına teşekkür ederim”

“Milletimiz için anne her şeyin üzerindedir"

Program açılışında en son konuşmayı MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak yaptı. Türk milletinin aile hayatına çok önem verdiğini söyleyen Taytak şunları kaydetti:

“Milletimiz için anne her şeyin üzerindedir. Peygamber Efendimizin söylediği gibi cennet anaların ayaklarının altındadır. Hizmete açılan bu tesis kadınlarımız için çok önemli. Önümüzdeki süreçte buranın devamında Anadolu Lisesi bittiğinde mahallemiz daha rahatlamış olacak. Belediye Başkanımız buranın inşasında çok büyük emekler verdi. Yine Yumlu ailesinin emekleri var. Mahalle Muhtarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Geçmişte benimle görüştüğünde mahallesine Anaokulu istediğini söylemişti. Hemen Milli Emlak Genel Müdürünü aradım ve Muhtarımıza hayırlı olsun dedim. Neticede tesis hayata geçirildi. İlimize hayırlı olsun”

Muhammet Şanlı’nın yaptığı duanın ardından tesisin inşasında emeği geçenlere Gazi Mahalle Muhtarı Mehmet Yalçınkaya tarafından plaket takdim edildi. Hayırsever Güray Yumlu, Belediye Başkanı Burcu Köksal ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a Muhtar Yalçınkaya tarafından plaketleri takdim edildi.

Sonrasında toplu fotoğraf çekimi yapıldı ve kurdele kesimi ile tesis hizmete açıldı.

Protokol üyeleri tesisi gezerek incelemelerde bulundular. 


HABER: >>>GÖZDE AVŞAR>>>