Elazığ TEİAŞ 13. Bölge Müdürlüğü’nde Koruma Sistemleri Mühendisi olarak görev yapan Barış Özbey’in kendi odasında darp edilmesi üzerine Türk Mühendisler Derneği (TMD) Afyonkarahisar İl Temsilciliği’nden sert bir açıklama geldi.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

TMD Afyonkarahisar İl Temsilcisi İnşaat Mühendisi M.Tolga Şahiner, yaptığı açıklamada, meslektaşları Barış Özbey’in uğradığı saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu saldırı yalnızca Barış Özbey’e değil, mühendislik mesleğine ve kamudaki çalışma barışına yapılmış bir saldırıdır” dedi. Şahiner, saldırıya uğrayan meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek, olayın takipçisi olacaklarını vurguladı.
MÜHENDİSLİK KANUNU ÇIKMALI
Şahiner, mühendislerin ülkenin altyapısını inşa eden, geliştiren ve sürdüren en önemli meslek gruplarından biri olduğunu belirterek, “Meslektaşlarımızın güvenli bir çalışma ortamında, saygı ve huzur içinde görevlerini yerine getirmeleri en temel haklarıdır” ifadelerini kullandı. Ayrıca, mühendislik meslek kanununun çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Şahiner, bu kanunun meslektaşlarının haklarını ve çalışma şartlarını güvence altına alacağını söyledi.

Türk Mühendisler Derneği’nden Sert Açıklama
SALDIRGAN, ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMELİ
TMD Afyonkarahisar İl Temsilcisi Şahiner, saldırının ardından yetkililere çağrıda bulunarak, olayın adli sürecin hızla işletilmesini ve benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını talep etti. Şahiner, “Saldırganların adalet önünde hesap vermesi ve çalışma ortamlarında güvenlik önlemlerinin artırılması için daha etkin düzenlemeler yapılmalıdır” diye konuştu.
KAMU MÜHENDİSLERİNİN HAKLARI GÖZETİLMELİ
Şahiner, kamu mühendislerinin yaşadığı sorunlara da değinerek, bu kesimin ağır iş yükü, yetersiz ücretler ve sosyal haklardaki eksiklikler gibi pek çok zorlukla mücadele ettiğini belirtti. “Kamu mühendislerimizin haklarının iyileştirilmesi, onların motivasyonunu ve iş verimliliğini artıracak, böylece ülkemizin kalkınmasına daha fazla katkı sağlamalarına olanak tanıyacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
Tolga Şahiner, TMD olarak mühendislerin haklarını koruma ve mesleğin itibarını savunma kararlılığında olduklarını belirtti. Şahiner, tüm meslektaşlarını ve ilgili kurumları birlikte hareket etmeye davet ederek, mühendislik mesleğinin onurunu ve çalışanların haklarını savunma mücadelesinde birlikte olmanın önemine dikkat çekti.