Afyonkarahisar Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 40 Hatimli dev kazanlarda pişirilen aşureleri Afyonkarahisar halkına ikram etti.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen  Mevlana’nın Torunu Sultan Divani Hazretlerini Anma ve Şifalı Aşure günü etkinlikleri Mevlevi Türbe Camii’nde aşure ikramıyla sona erdi.

Aşure etkinliğine Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan ve binlerce vatandaş katıldı.

Muharrem ayı geleneği olarak gerçekleştirilen etkinlikte,”40 hafıza, 40 hatim okutularak, 40 kazanda pişirilen aşure”, cuma namazının ardından Sultan Divani’nin türbesinin de bulunduğu Mevlevi Camisi başta olmak üzere kentin birçok noktasında dağıtıldı. Mevlevi Camisi’nde düzenlenen aşure dağıtım töreni, Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseriyle başladı.

Belediye Başkanı  Burcu Köksal törende yaptığı konuşmada “Birlik Beraberlik Kağıt Üstünde Ya da Sözde Kalmamalı, özde de hissedilmeli  bunu bildiğimiz için bizler vatandaşımızın her zaman yanında olmak adına vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet ediyor üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Tüm kurum kuruluşlar siyasetçiler devleti yönetenler bütün herkes  vatandaşın yanında olmalı. Özellikle zor günlerden geçtiğimiz bu dönemlerde vatandaşa hizmet etmeli . İşte biz Afyonkarahisar Belediyesi olarak birlik, beraberliğin ,hoşgörülüğün ,kardeşliğin sözde yada kağıt üzerinde kalmaması için sosyal tesislerimizde şuanda geçim sıkıntısı çeken emeklilerimiz daha iyi hizmet alsın ucuza hizmet alsın diye fiyat indirimine gittik. Çayın 5 lira olması bunun bir göstergesidir. Açacağımız halk lokantası günde dört çeşit yemeği 75 Tl’den o emekli o işçi o çiftçi  o vatandaşımız yiyebilsin diye açacağımız halk lokantalarımız işte bunun bir göstergesidir ” dedi.

“Ne Mutlu Bize”

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı törende yaptığı konuşma da ” Ne mutlu bize Allah inşallah her zaman güçlü kuvvetli bir ve beraber daim eylesin bizleri.Sultan Divan-i Hazretlerini anmak bizler için kıymetli Hz. Mevlana’nın torunlarından biri olan çünkü biliyorsunuz ki biz göreve geldiğimizden beri canla başla anlatmaya çalışıyoruz.Afyonkarahisar için mevlevilik çok önemli bir değer. Afyonkarahisar Mevleviliğin ikinci merkezi olarak anılıyor. İşte biz bunun için bu etkinlikleri gerçekten çok kıymetli buluyoruz. Hz. Mevlananın torunlarından olan Sultan Divan-i’ nin 40 hatimli, 40 hafızdan, 40 kazandan gerçekleştirilen bu günü bizde gelenekselleştirip sonraki nesillerimize de her zaman için ebediyen intikal ettirmek unutturmamak istiyoruz ” dedi.

Özenle hazırlanan aşureler görsel söleniyle de büyük dikkat çekti. Aşure dağıtımından önce kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı demeden kuyruk oluşturup aşure sırasına girdi.