Alo Diyet Afyon Şube Yöneticisi Beyza Yağcıoğlu Gün FM’in konuğu oldu. Yağcıoğlu programda beslenme ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Gözden kaçırmayın

Kaos kriz fayda getirmezKaos kriz fayda getirmez

“Yetişkinlik dönemi, bireylerin hayatlarında hem fiziksel hem de psikolojik olarak birçok değişim yaşadığı bir dönemdir” diyen Yağcıoğlu, “Bu dönemde sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek, sadece güncel sağlık sorunlarını önlemekle kalmaz. Aynı zamanda daha uzun ve sağlıklı bir yaşlılık dönemi için de zemin hazırlar. Yetişkinlik döneminde maalesef kalp hastalığı, diyabet gibi kronik hastalıklar daha yaygın hale gelmeye başlar. Ancak doğru beslenme, bu hastalıkları önlemede ve yönetmede büyük bir rol oynar. Örneğin Akdeniz diyeti gibi beslenme modelleri, kalp sağlığını korumada oldukça etkilidir. Sağlıklı yağlar, tam tahıllar ve antioksidan açısından zengin sebze-meyve tüketimi, kronik hastalıkları önlemenin en önemli yollarından biridir” diye konuştu.

“Metabolizma yavaşladıkça kilo almak daha kolay hale gelebilir”

Programda kilo yönetimi ve obezite konusunda da konuşan Yağcıoğlu, “Yetişkinlik döneminde kilo yönetimi zorlayıcı olabilir. Metabolizma yavaşladıkça kilo almak daha kolay hale gelebilir. Bu nedenle sağlıklı karbonhidratlar, proteinler ve sağlıklı yağlarla dengeli bir diyet, kilo yönetiminde kritik bir role sahiptir. Düşük glisemik indeksli gıdalarla kan şekerini dengede tutmak uzun vadede kilo kontrolünü kolaylaştırır” dedi.