Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özlem Gül ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Gebe Okulu Eğitici Eğitmeni Ebe Serpil Başol Gün FM'e konuk oldu. Programda normal doğumun önemi konuşuldu.

Gözden kaçırmayın

Lezzet Kenti AfyonLezzet Kenti Afyon

Normal doğumun avantajları sıralandı

Programda normal doğumla ilgili değerlendirmede bulunan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özlem Gül, “Normal doğum annenin rahim ağzı tam olarak açıldıktan sonra ıkınması ile bebeğini aşağıya doğru itmesi ve bebeğini hazneden doğurması eylemidir. Normal doğumun birçok avantajı vardır. Doğum sürecinde vücut tarafından salgılanan hormonlar sayesinde doğum sonrasında anne sütü hemen gelir ve bebek emzirilebilir. Normal doğumdan sonra günlük yaşama daha kısa sürede dönülebilir. Normal doğum yapan annenin rahminde bir kesi veya hasar oluşmadığı için sonraki doğumlarını da normal yolla yapabilir. İleriki hayatında geçirebileceği karın ameliyatları için bir risk taşımaz. Normal doğum, doğum sayısını sınırlandırmaz. Hastanede kalış süresi sezaryen ameliyatına oranla daha kısadır. Normal doğum bebeğin doğum kanalından çıkarken akciğerlerindeki sıvının çok büyük kısmının boşalmasına ve nefesini daha rahat almasına yardımcı olur. Bebekte solunum sıkıntısı görülme olasılığı sezaryen ameliyatına göre daha azdır. Normal doğumda genel anesteziye bağlı komplikasyonlara maruz kalınmaz. Normal doğumda anneye ait riskler sezaryen ameliyatına göre daha azdır. Anne ile bebek arasındaki duygusal bağ daha kısa sürede kurulur” diye konuştu.

Gebe Okuluyla ilgili bilgiler paylaşıldı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Gebe Okulu Eğitici Eğitmeni Ebe Serpil Başol ise Gebe okuluyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Başol, “Eğitim programına hamile olan kişiler,

hamile kalmayı düşünenler ile eş ve yakınları da katılabilirler. Eğitimler Gebe Okulunda; Gebe Okulu Eğitim Planına göre bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri olarak hafta içi her gün verilmektedir” dedi.

Programın sonunda dinleyici soruları da yanıtlandı.